1kert.hu - a FELCO specialista

 
Új

magok

  2013. március 15. Péntek
  9 Válasz
  9.3K Megtekintés
vajon a vásárolt magok amit gazdaboltokban lehet venni ,fagytűrőek vagy meleg helyen kell tárolni?
11 évvel ezelőtt
·
#13494
Válasz elfogadva
A teljesen száraz magok nem károsodnak fagyban sem. A megfagyott víz (azaz jég) tenné tönkre a sejteket.
11 évvel ezelőtt
·
#13487
Kedves Ferenc!Ha nem is meleg, de száraz helyen kell tárolni.Gyakorlatilag vannak olyanok melyek kibírják a fagyot is, hiszen a természetes módon történő szaporodás is így működik.A boltban vásárolt magok különböző eljárásokkal vannak kezelve, esetleg némelyek hibridek, vagy pl. mediterrán növények magjai.Ezért jobb az, ami biztosabb.Tartsuk mérsékelten meleg, száraz helyen.
11 évvel ezelőtt
·
#13494
Válasz elfogadva
A teljesen száraz magok nem károsodnak fagyban sem. A megfagyott víz (azaz jég) tenné tönkre a sejteket.
11 évvel ezelőtt
·
#13625
Kedves levelezők!kérdésem a következő lenne: hálás lennék a szakszerű válaszra! minden bokor a kertben már kis leveleknél tart, pl rózsa josta ribizli egres stb nem fagynak el? és a borsó március 10-e óta a földben van csurom víz a föld nem rothad ki? így van a hagyma is? azért kérdezem mert az eper fele már kipusztult.
11 évvel ezelőtt
·
#13626
miért nem azt írja le amit írunk????
11 évvel ezelőtt
·
#13633
Kedves Ferenc!Mi is csak kertbarátok vagyunk, nem jósok!Pláne látatlanban.Az én borsóm, hagymám már novembertől a földben van, mert tél alá vetettem, ültettem.Mi marad belőle? Majd meglátjuk, ha végre eljön a jó idő!Nyugodjon meg, mert a természet ellen nem tudunk mit tenni. Csak várni, kivárni. Max. újra veteményezni...Meg kell keresni a földben néhány magot, aztán kiderül, mi is történt...Győződjön meg róla a saját szemével.
11 évvel ezelőtt
·
#13634
[quote name=szalay ferenc]miért nem azt írja le amit írunk????Miről maradtam le? Ez konkrétan mire vonatkozik?
11 évvel ezelőtt
·
#13635
köszönöm a válaszokat.Zsoltnak: nem azt látom vissza az üzenetben amit írtam az arra vonatkozott. Ezsébetnek meg azt köszönöm hogy mindig válaszol
11 évvel ezelőtt
·
#13636
Sejtettem, hogy valami ilyen huncutság van a dologban.A magokra visszatérve. Pl. borsó jó eséllyel indul. A csirázás első fázisában a mag vizet vesz fel a környezetéből, megduzzad. A megfelelő hőmérséklet hatására kezd el csirázni. Ettől a ponttól kezdve kicsit pikánsabb a helyzet. A mag tápanyagokat tárol. Amikor felvette a vizet, fagyáspontja akkor is alacsonyabb, mint a vizé. / Cukros, vagy sós víz is csak alacsonyabb hőmérsékleten fagy meg/ Talán olyan mértékű lehülés a talajban nem volt, ami kárositani tudta volna, ebben a fázisban a magokat, de ez majd ki fog derülni. Valószinüleg az eper sem kifagyott. A josta, ribiszke stb. Károsodhattak bizonyos mértékig, de nagy valószinüség szerint ez még nem fogja befolyásolni a további életfunkcióikat. Nagy a túlélési ösztönük. :-) Jó eséllyel nem lesz semmi gond, de mint Erzsébet is irta, nagy része pótolható. Még sok megpróbáltatás vár ránk idén, nem kell aggódni, hogy hiányt fogunk szenvedni. További sok sikert.
11 évvel ezelőtt
·
#13637
hálás vagyok köszönöm a választ
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére