Ez valószinüleg a klimaváltozással van összefüggésben, az utóbbi két évben a folyamatok felgyorsultak és a Golf áramlat is visszafele áramlik.Ettől a pince födémje átizzott és már láthatóan fényt bocsájt ki. :-) Félretéve a komolyságot, a növények zöldülése szoros összefüggésben áll, az eléggé el nem itélhető fotoszintézissel. Ennek nem nélkülözhető feltétele a fény. Valószinüsitem, hogy a pincébe fény szűrődik be, az is lehet, hogy új ablakot vágtak rá.Az is igaz, hogy a Solanacea familiába tartozó növények solanint tartalmaznak, több kevesebb mennyiségben. Burgonyánál jelentősen megnövekszik ennek tartalma a bezöldülés során. Ettől függetlenül amikor a héját eltávolitjuk a magasabb koncentrációtól megszabadulunk, reményeim szerint a héj alatt már nem zöld. A másik az, hogy sütés/főzés során állitólag ez a solanin tartalom elbomlik. Az állitólag, részemről hangsúlyozott. Utána kellene nézni megbizható forrásból, biztos van ilyen a neten is. Summa summárum én sem örülnék a zöld krumplinak, de azért nem dobnám ki az egészet holnap, nem kell kapkodni. Ráér az a jővő héten is. :-)