felco-shop.hu


  kovacs gyorgy Zöldség

Miért nem hoz fejet a karfiolom?

  Kiemelt   Megoldott

Kérdezni szeretném hogy miért nem hoz soha fejet,sem a Karfiolom,és sem a Brokkolim?Gyönyörű szépen nőnek óriásiak egészségesek de fej semmi.Már próbáltam korait,késeit,öntözöm trágyázom takarom ápolom.Jó ha 10 évenként egyszer sikerül hogy némelyik hoz fejet.A magot minden évben boltból veszem.

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Őszi karfiollal kellene megpróbálkozni, annál nem gond a nyári hőség.Úgy, hogy hosszú tenyészidejű fajta palántázását június végére, közepes tenyészidejűét pedig július első felére időzítve. (Palántát pl. virágládában is jól elő lehet nevelni, bő hónap alatt.)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Deilinger Dávid · Vissza a tetejére
   BALÁZS (1994) könyvében említi, Kiültetés után – kellő vízadagolás esetén – 16–20 °C-on fejlődik a legjobban. A túlságosan nagy melegben csak kis rózsát fejleszt.Jarovizációs hőigénye eltér a többi káposztaféléétől, mert a virágzat kialakulásához előzetesen 12–16 °C szükséges. Az állandóan 16 °C fölött tartott növények nem fejlesztenek virágzatot. A hidegre – különösen a rózsaképzés idején – érzékeny, de az őszi fajták mínusz 4–6 °C-on még nem fagynak el.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · kovacs gyorgy · Vissza a tetejére
   Április vége Május elején szoktam kiültetni szabadba,már próbáltam korai fajtát késeit,de egyik sem fejesedik be szinte soha.Most már ugy néz ki hogy lemondok a karfiol termesztésröl.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére