1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. február 13. Csütörtök
  13 Válasz
  12.1K Megtekintés
Meg szeretném kérdezni,hogy ha Vegasol eReS-el végzem a lemosást most a napokban,a nem lombhullatókra is mehet?Pl. kecskerágó,babérmeggy.Vagy inkább ne? Előre is köszi a választ. Üdv:Kónya Tibor
10 évvel ezelőtt
·
#16168
Válasz elfogadva
Köszönöm a hasznos válaszokat. Akkor inkább várok még vele én is.
10 évvel ezelőtt
·
#16168
Válasz elfogadva
Köszönöm a hasznos válaszokat. Akkor inkább várok még vele én is.
10 évvel ezelőtt
·
#16166
Igen, erre céloztam én is.A perzselésveszély az előrehaladott állapot miatt már március közepe felé előjöhet az ország melegebb részein, de ennél hamarabb nem.Ennél fogva, mivel az én fáim átlagos klímájú helyeken vannak, majd március közepe felé lemosózok. Minél később, annál többet ér.Igaz, jobb lenne egyszer most, egyszer március közepén, de mindenre nincs kapacitásom.
10 évvel ezelőtt
·
#16165
Bizzunk benne, hogy az még kicsit a távolabbi jövőben lesz. Amúgy a perzselés egérfüles állapotban még nem is annyira tragikus. Amúgy a lemosót lehet most is csinálni, ártani nem ártunk vele, csak mint utaltunk rá, később a hatásfoka jobb.
10 évvel ezelőtt
·
#16164
Azért gondoltam,hogy lassan kellene mert mint látjuk igen enyhe az idő és minden nagyon előrehaladott állapotban van.Pont a perzselés veszélye miatt nem akarom nagyon húzni az időt.Sok rügy már nagyon duzzadt így is.
10 évvel ezelőtt
·
#16163
Azért, mert a lemosó permetezést célszerű minél későbbre hagyni, hatákonysága akkor a legjobb, ha minél közelebb van a rügypattanáshoz. A szimplán csak kénnel történő permetezésnek én sem látom sok értelmét, mert kizárólag a lisztharmatra van hatása, illetve nagyon korlátozott mértékben ritkitja a rovarkártevőket.Én most megnéztem a BVN Növényvédő Kft honlapján a Vegesol eReS-t. Ott azt irják, hogy az adalékanyagok rugalmas, a levegőt áteresztő filmréteget képeznek a növényen. Tudtam, hogy nem az ujjamból szoptam az információt, de én kizárólag csak gyümölcsfák lemosására használtam ezidáig. Ezért itt és most, nem foglalnék állást se pro, se kontra.Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit vállal be és mit nem.
10 évvel ezelőtt
·
#16162
Tisztelt Gyöngyössy!˙(bocs nem tudok kereszt nevet)Miért írja,hogy ilyen korai lemosásnál mindegy ,hogy elvégzik-e vagy nem? Mindenhol azt olvasom,milyen hasznos dolog.Sok helyen azt javasolják szinte mindent mossunk le,még a fa kerítést is. Már lassan nem tudok kiigazodni.Minél többet olvasom a netet annál bizonytalanabb leszek sok dologban. Akkor milyen szer van amivel használok is és semelyik növénynek nem okozok kárt?Üdv:Kónya
10 évvel ezelőtt
·
#16161
Rovarölőként örökzöldekre is szoktak olajakat szórni, pl. konkrétan az Agrolt tudom, ami ásványi olaj, nem is gyorsabban lebomló növényi, mint a Vegesolban.Az biztos, hogy a növényekre nincs jó hatása, erre akkor hívták fel anno a figyelmemet, amikor körtelevélbolha ellen akartam Agrolt használni, egy öreg kertész tanácsa alapján.Vegetációban a lemosó adag harmada van megadva ennél, viszont ilyenkor alacsonyabb az örökzöldek légcseréje, én nem bliccelném el a lemosást emiatt, nem is direktben kapják az örökzöldek.(Bár az ilyen korai lemosás esetén igencsak mindegy, hogy elvégzik-e vagy sem.)Meg milyen olaj- és rézmentes lenne? Kén? Az elég kevés dolog ellen hat, nem beszélve arról, hogy léteznek kénérzékeny növények is...
10 évvel ezelőtt
·
#16160
Én is köszönöm a választ. A rézérzékenység az tiszta sor volt. Számomra a megtévesztő az, hogy vegetációban, állománykezelésre is javasolja a gyártó. /pl paradicsom, burgonya, uborka stb/ Ebből kiindulva feltételeztem azt, hogy olyan olajat tartalmaz, mely a sztómák működését nem akadályozza. Számomra igy volt logikus.Most ha már itt tartunk nekem is lenne egy kérdésem: Mi a tapasztalat a nano szemcsés rézzel. Erről is azt állitják, hogy rézérzékenység esetén is lehet vegetációban használni. Én mondjuk még nem mertem kipróbálni, de esetenként jó alternativa lenne, ha mindez igaz.
10 évvel ezelőtt
·
#16157
A Vegesol eReS gyümölcsfákra engedélyezett LEMOSÓ KEZELÉSKÉNT, csonthéjasoknál is csak a virágbimbók megjelenéséig, utána már perzsel. Tehát csak nyugalmi állapotban lévő, levél nélküli fás növényekre javasolt.
10 évvel ezelőtt
·
#16154
Nagyon köszönöm a gyors választ.Talán akkor inkább kihagyom őket.Majd később olaj és rézmentessel esetleg rámegyek.Mindenkinek jó pihenést!
10 évvel ezelőtt
·
#16153
Akkor lehet, hogy én emlékszem rosszul.
10 évvel ezelőtt
·
#16152
Elvben igen,az olaj légáteresztő filmréteget képez ez szernél. Vegetációban is használható. A húsz forintos kérdés az, hogy van-e olyan növény, ami esetlegesen rézérzékenységet mutat.
10 évvel ezelőtt
·
#16151
Az örökzöldeket nem javasolt olaj tartalmú szerekkel lemosó permetezésben részesíteni. Ugyanis az olajbevonat alatt a kártevők mellett a zöld, élő, anyagcserét folytató lombozat is megfullad. Károsítja ezeket a fás növényeket.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére