1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. április 09. Szerda
  11 Válasz
  16.3K Megtekintés
Kedves Bálit Gazda, és Kertbarátok! Kb. egy hete vettük észre, hogy a házunk homlokzatán körben (kivéve az északi oldalt), a ragalján, a lábazaton rengeteg nagyon apró rovar mászik, a ragaljánál tömegesen vannak jelen, ott vannak az un. gócpontok. Kb. 0,4 mm nagyságúak, szabad szemmel nem lehet megállapítani róluk semmit, csak fényképezőgéppel, ha ránagyítunk. A szúnyoghálón keresztül másznak, a házunkba is bejöttek, nem győzök domestos-szal törölgetni a gyerekek szobájában, hálószobában, a teraszajtó alatt... Engem meg is csípett. Azt olvastam, hogy lehet atka, esetleg madáratka. A házunk újépítésű, nincs még beszínezve, csak a ragalja és a terasz fehérre festve. Nincsenek állataink, néhány betelepült verebet kivéve :) .A szomszédban vannak galambok, háziállatok. A férjem a fűben is látta már őket tegnap, másznak a ház irányába. Mutatok képet, de csak akkor látni, ha lementjük és ránagyítunk. Kérem segítsenek, mi lehet ez, mivel lehet védekezni ellenük. Nagyon el vagyunk keseredve! Segítségünket előre is megköszönve! Üdvözlettel: Szabina
Mellékletek (1)
9 évvel ezelőtt
·
#16872
Az biztos, hogy atka, de elkeseredni azért nem kell. Jó eséllyel ezek rovarokon élősködnek.Kertészeti vagy növényvédőszerboltban lehet atkaölőszert venni.
3 évvel ezelőtt
·
#29913
Kedves Szabina!Ugyanezzel a problámával küzdünk, esetleg tudnál segíteni Nálatok mi lett a megoldás?nagyon köszönöm előre is!
3 évvel ezelőtt
·
#29914
Sziasztok! Nalunk is megjelentek...tudnatok tanacsot adni?
3 évvel ezelőtt
·
#29915
Kedves Kkrisz!Én jelenleg próbálom őket bevizsgáltatni, hogy mik ezek pontosan.kétféle szerrel már lepermeteztük a házat, sajnos ugyanúgy bejönnek.Teljesen tanácstalanok vagyunk egyenlőre.Nálatok hol vannak pontosan?
3 évvel ezelőtt
·
#29917
A déli ablakpárkányon...Lepermeteztem atkaölővel, de semmi..ha megtudsz vmit légy szíves irj! Mivel permeteztetek?
3 évvel ezelőtt
·
#29918
Kedves Baki Beáta! Megtudtál vmit? Köszönöm válaszod!
3 évvel ezelőtt
·
#29919
Többen bársonyatkára tippelnek...többféle szerrel permeteztünk, lényegesen csökkent a számuk, de még mindig van.Engem az zavar, hogy nem tudom hol és miért jönnek be a házba, és a kislányomnak allergiás reakciója van tőlük. Ha konkrétat tudok, írok!
3 évvel ezelőtt
·
#29920
Köszönöm válaszod!! ? Mi atkaölővel permeteztük le, de még mi sem tudtunk megszabadulni tőlük! Ha valamit megtudsz kérlek jelezd!! Köszönöm szépen!! ?
3 évvel ezelőtt
·
#29921
Baki Beáta, hogyan tudom felvenni veled a kapcsolatot?
3 évvel ezelőtt
·
#29922
Írj egy email címet és írok
1 évvel ezelőtt
·
#29933
Sziasztok! Itt mi lett a megoldás? A napokban tapasztaltam én is.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére