1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. május 23. Péntek
  6 Válasz
  3.1K Megtekintés
Nemrég elültettük a paradicsom és a káposzta palántokat. A palántok között rengeteg kis 1-1,5 cm átmérőjü lyuk van, amelybe valmilyen rovar be akarja húzni a palántok levelét. Nem tudom mi lehet, de nagyon meg szeretnék szabadulni tőlük. A paradicsom palántok levele meg elkezdett kivékonyodni és fehérré válni fokozatosan. Mi okozhatja? Köszönöm.
9 évvel ezelőtt
·
#17335
Ez a lehúzgálós állat a földigiliszta.Ha tisztán van tartva a föld, akkor nem talál kaját magának, tehát csinál: lehúzza a leveleket, és amikor azok elhalnak, akkor megeszi.Nyilván vannak kisebb lyukak is, nem csak ilyen nagyok. (Vagy venni kellene egy sublert. :)A fehéredésről jó lenne fotót látni, így csak napégésre tippelhetek.
9 évvel ezelőtt
·
#17343
A paradicsomok mikroelemhiányosak lehetnek. Mikramidot javasolnék és egy kevés ammónium-nitrátot, vagy inkább komplex műtrágyát. (Már sokadszorra írom ezt le, de tényleg csodákra képes.)
9 évvel ezelőtt
·
#17349
[quote name=Mezei Zoltán]A paradicsomok mikroelemhiányosak lehetnek. Mikramidot javasolnék és egy kevés ammónium-nitrátot, vagy inkább komplex műtrágyát. (Már sokadszorra írom ezt le, de tényleg csodákra képes.)Az érdekes az, hogy az új levelek már bírják a strapát. Szép zöldek és nem fehérednek.
9 évvel ezelőtt
·
#17350
[quote name=Gyöngyössy]Ez a lehúzgálós állat a földigiliszta.Ha tisztán van tartva a föld, akkor nem talál kaját magának, tehát csinál: lehúzza a leveleket, és amikor azok elhalnak, akkor megeszi.Nyilván vannak kisebb lyukak is, nem csak ilyen nagyok. (Vagy venni kellene egy sublert. :)A fehéredésről jó lenne fotót látni, így csak napégésre tippelhetek.Az érdekessége a dolognak még az, hogy kora reggel a harmat után a lyukak körül vizes a föld.
9 évvel ezelőtt
·
#17353
Ha a kifehéredés a kiültetés előtt történt, akkor ül a nyomelemhiány. Ha utána, aztán magától megszűnt, akkor passzolom.
9 évvel ezelőtt
·
#17356
[quote name=Pál György]Az érdekessége a dolognak még az, hogy kora reggel a harmat után a lyukak körül vizes a föld.Ez is a gilisztára utal.Ha a fehéredéssel kapcsolatban nem lenne ott, hogy fokozatosan, akkor biztos lennék a napégésben.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére