A viaszvirág tökéletes virágai már-már műanyagnak néznek ki

A viaszvirág tökéletes virágai már-már műanyagnak néznek ki

Létrát és drótot előkészíteni: gyönyörűen befutja majd.

Hazája ugyan Ausztrália, nem meglepő módon fényigényes. Közepes vízigényű és érdekes módon a selyemkórófélék családjába tartozik.

viaszvirag 02

Igénytelen, hálás növény, amely rendszeres virágzással örvendeztet meg bennünket. A viaszvirág csavarodó kúszó cserje, ezért támasztékra van szüksége. Lécekből készítsünk viráglétrát, vagy rozsdamentes drótból hajlítsunk egy körívet, amelyet gyönyörűen be fog futni.

viaszvirag 03

A típusföldben nagyszerűen fejlődik, a nyári hónapokban rendszeresen öntözzük, tápoldatozzuk. Ha bőséges napfényt kap, egész nyáron virágzik. Bogernyőben nyíló fehér, piros közepű, erős illatú virágai viasz-szerűek. A virágzás akkor marad el, ha nem kap elég napfényt.

viaszvirag 04

A növényt mindig ablak közelébe tegyük, hogy sok napfény érje. A virágzás tápanyaghiány esetén is elmarad. Ez különösen az idősebb növényeknél gyakoribb, amelyeknek az átültetése már körülményes. A rendszeres tápanyag-utánpótlásról ne feledkezzünk meg.

A viaszvirág hajtásdugványokkal könnyen szaporítható. A dugványokat tegyük vízbe vagy ültessük földbe, mindkét módszer alkalmas a gyökeresedésre.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR