Hogyan védjük meg a szobanövényeket a macskától?

Hogyan védjük meg a szobanövényeket a macskától?

Házikedvenceink lelegelik a szobanövényeket, nem kímélve a mérgező fajokat sem. Szerencsére tudunk erre a problémára egyszerű megoldást.

Az ártatlan torkoskodás végzetes balesethez is vezethet, hiszen némely dísznövény (pl. a Dieffenbachia) akár mérgező hatású is lehet.

Pedig a növényeket nagyon egyszerűen megvédhetjük. Minden galiba elkerülhető, ha a házi kedvenc számára is termesztünk és tartunk növényt. Nem kell semmi nehezen beszerezhető vagy ritka növényre gondolni, a legkézenfekvőbb, ha vetünk egy kis búzát.

A búza egész évben szinte minden piac takarmányboltjában beszerezhető. Gyakorta árusítanak biobúzát is, ez esetben az esetleges vegyszermaradéktól is megkímélhetjük kedvencünket.

Nincs szükség hatalmas mennyiségre, egy kg bőven megteszi egy egész évre. Már csak virágföldet és virágcserepet kell beszerezni. A virágcserepet egy nagyobb tejfölös pohárral vagy más műanyag dobozzal, esetleg kisebb tepsivel is helyettesíthetjük.

Töltsük tele a kiválasztott edényt földdel, a felszínre szórjuk el a magvakat. Minden négyzetcentiméterre megközelítőleg két magot vessük, majd a vetést fedjük be lazán egy cm vastag földdel.

Búza

Az öntözésről se feledkezzünk meg. Három nap múlva kibújnak a kis csíranövények, egy hét múlva pedig tálalhatjuk a növényt.

Búzánk közel 3-4 hétig is kielégíti a kutyák, macskák emésztésjavítási igényét. Még mielőtt a cserépnyi növény teljesen elszáradna, egy másik edénybe vessünk újabb adagot.

Finom a macskafű

Ha túl szeretnénk járni macskánk eszén, a búzát ne tegyük könnyen hozzáférhető helyre. A rejtett és "tiltott" préda sokkal izgalmasabb.

Természetesen néhány városi állatkereskedésben is kapható dobozos, ún. macskafűmag, illetve rendelésre is készítenek cserepes füvet. De nem sokkal finomabb a gazdi keze munkája???

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR