Az 5 legnépszerűbb FELCO metszőolló 2024-ben - ezt veszik legtöbben Magyarországon

Az 5 legnépszerűbb FELCO metszőolló 2024-ben - ezt veszik legtöbben Magyarországon

Melyik modellt keresik és választják a legtöbben? Ehhez elég megnézni, hogy melyik típusú metszőollót vásárolja a legtöbb kertészkedő – állítja a FELCO specialista.

A legnépszerűbb FELCO metszőollók listája természetesen erősen egyszerűsíti a piacot, ugyanis a svájci gyár épp abban jár az élen, hogy MINDEN helyzetre képes megtervezni a tökéletes szerszámot. De ettől még nem lesz mindegyik ugyanolyan kedvelt a kertészek körében. Mégpedig minél többen választanak valamit, annál több a visszajelzés és annál kisebb az új vásárlók tévedésének esélye. A lista összeállítója az 1Kert.hu webáruház, amely a FELCO SA hivatalos partnere, FELCO specialista, független kereskedő, aki az országban a legtöbb FELCO metszőollót értékesíti. Jöjjön tehát az 5 legnépszerűbb metszőolló toplistája!

#1
FELCO 2 – A KLASSZIKUS CSODA

Évtizedekkel ezelőtt érte el végleges formáját, 16 millió példányt eladtak belőle, minden gyümölcsfa metszésére alkalmas. Ezenkívül a FELCO 2 erős, strapabíró és szerethető olló, ezért nem csodálkozunk, hogy még 2024-ben is ez a legnépszerűbb vásár a kertészek között. Igaz, majdnem ugyanannyian – a dörzsöltebb kertészek – választják a testvérmodelljét, a FELCO 11 modellt, ami a 2-es egy továbbfejlesztett változata. Aki kíváncsi a különbségre, ebben az írásban rávilágítunk a lényegre.

top ot felco metszoollo 2024 02
FELCO 2

#2
FELCO 8 – A MODERN CSODA

A FELCO 8 minden más FELCO modellnél jobban illik a kézbe. Robusztus, mint a 2-es, de ugyanakkor kifinomult, könnyű, fordulékony, modern. Számunkra EZ a csúcsmodell, ami tényleg univerzális, hiszen ez alkalmas a legtöbb feladatra. Ha csak egy ollója lehet valakinek, akkor ezt választja. Ha lakatlan szigetre kell mennie, nincs kérdés, ezt viszi! Kivéve, ha balkezes, mert akkor a FELCO 9 testvérmodellt, illetve ha kisebb méretet szeretne, akkor a karcsú FELCO 14 modellt.

top ot felco metszoollo 2024 03
FELCO 8

#3
FELCO 7 – A FORGÓNYELŰ

Ha van jobb metszőolló, mint a FELCO 8, akkor az a forgónyelű FELCO 7 lesz. Ez nem mindenkinek való, csak annak, aki nyitott az újdonságokra. Aki el tudja fogadni, hogy a metszőolló nyele elfordul, az cserébe 30%-kal kisebb erőt kell kifejtsen a metszéskor. Ha valakinek fáj a keze, akkor a forgónyelűvel egyharmaddal könnyebben tud majd vágni. Ha valaki egész nap használja metszésre, akkor azt veszi észre, hogy 6 óra helyett 8 órát is bírja a keze. Ha pedig amúgy is bírta, akkor majd három évtized múlva szembesül azzal, hogy neki nem mentek szét az ízületei, ellentétben azzal, aki vacak ollókkal folyamatosan csattogtatva erőltette a kezét. Szóval a FELCO 7 a profik ollója és a profi kertészek első számú választása. FELCO 10 néven van belőle balkezes, FELCO 12 néven pedig kisebb méretű, "családi" forgónyelű metszőolló.

top ot felco metszoollo 2024 04
FELCO 7


#4
FELCO 6 – A KISTESTVÉR

Az igazi családi metszőolló a FELCO 6, ami ugyanolyan, mint a FELCO 8, csak kisebb méretben. A markolatát úgy tervezték, hogy kisebb kézzel és nagyobb kézzel is kényelmesen lehessen dolgozni vele. Így ha egy családban a kisebb kezű és nagyobb kezű kertészek felváltva szeretnék használni, annak nincs akadálya. Azt persze tudni kell, hogy a kisebb kézbe a túl nagy metszőolló veszélyes, mert az ujjak nem érik át és kieshet a kézből. Aki pedig már találkozott repülő metszőollóval, az tudja, hogy annak ritkán van jó vége. Szóval a FELCO 6 a tökéletes kompromisszum méret, ami a legjobb és legmodernebb FELCO olló mintájára készült. Ezt mutatja, hogy a modern kertészek körében a legnépszerűbb modell. Balkezes verziója a FELCO 16; és a még ennél is kisebb olló a FELCO 14.

top ot felco metszoollo 2024 05
FELCO 6

#5
FELCO 5 – A BELÉPŐ

Nehéz szívvel fogadtuk el, hogy az ötödik legnépszerűbb metszőolló a FELCO 5 modell lett. Töredelmesen bevalljuk, hogy ez nem a világ legjobb ollója és nem is a szívünk csücske. Jó minőségű egyébként és belépést nyújt a FELCO csillogó-villogó világába. Cserébe féláron megkapható, mint egy átlagos FELCO metszőolló, és egy házikert évente egyszeri metszéséhez ez az olló is tökéletes! Nem olyan dizájnos, nem olyan könnyű, de ugyanaz a szuper acél penge, mint az összes FELCO ollóban, és így mégis fantasztikus áron hozzá lehet jutni! Ezért választják nagyon sokan, és teljesen igazuk is van. Hasonló kompromisszum, de kevésbé belépő szintű a kis méretű FELCO 160S, illetve a nagyobb FELCO 160L modellek, amelyek annyira könnyűek, mint a legjobb FELCO-k, és még egy kis gumipuffer is van bennük a rázkódás csillapítására. Ugyanilyen népszerű az ezeknél is egy kicsit fejlettebb, hatalmas erővel bíró és robusztus FELCO 4, ami még mindig nagyon jó árban van, de elnyűhetetlen, eltörhetetlen, örök életű darab, amelyet a mindenre elszánt parképítők és hagyományőrző gyümölcsösgazdák szoktak választani.

top ot felco metszoollo 2024 06
FELCO 5

Az 1Kert.hu listájából látszik, hogy hatalmas meglepetések nem érik az embert, ha metszőollót szeretne választani. Az ismert modellek nagyon kelendők és ennek megvan az oka: ezek elégítik ki a legtöbb ember igényét. A különleges rózsaszedő olló sosem lesz annyira népszerű, mint a minden gyümölcsfa metszésére hivatott klasszikus FELCO modell, hiszen nagy mennyiségű rózsája kevés embernek van, gyümölcsfája viszont sokaknak.

Fogadja tehát minden kertész el sok szeretettel a FELCO 2024-es toplistát!

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR