Az egyik legszebb (és legérzékenyebb) szobanövény a kamélia

Az egyik legszebb (és legérzékenyebb) szobanövény a kamélia

Így örvendeztet meg bennünket virágözönnel.

Az eredetileg Kínából származó kamélia meglehetősen igényes. Kertekben csak szubtrópusi éghajlaton érdemes nevelgetni, a mérsékelt égövben inkább szobanövényként találkozhatunk vele. A fás szárú örökzöld sötét, bőrszerű, fényes leveleiről és gyönyörű, rózsaszín virágairól ismert.

A szobanövényként nevelt kaméliának is meglehetősen sok odafigyelésre van szüksége. Fontos a hűvös, szellős hely, nem túl száraz levegővel és a tűző nap elleni védelemmel. Laza, savanyú, kevés szerves anyagot tartalmazó közegben érzi jól magát. Nagyon fényigényes, de a közvetlen, tűző napot nem bírja.

kamelia legerzekenyebb 02

A fagymentes telelőhely megfelelő, rövid ideig a 0 °C alatti hőmérséklet se jelent gondot. Amikor a nappalok ismét hosszabbodnak, 12 °C körüli helyiségbe állíthatjuk a kaméliát, ahol virágrügyeket tud fejleszteni. A hőmérsékletnek azonban nem szabad 15 °C fölé mennie. Márciustól ismét magasabb hőmérsékletű helyre kerülhet, itt megkezdi a következő téli virágok fejlesztését.

Lényeges, hogy a növényeket rögtön a virágzás után óvatosan vágjuk vissza, még mielőtt az új virágrügyeket hozzák. A többéves fás részeket azonban ne metsszük.

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?