Cukkiniből készül az extravagáns és ultragyors édesség

Cukkiniből készül az extravagáns és ultragyors édesség

Izgalmas és hálás dolog zöldségekből süteményt sütni, mert nemcsak finom különlegességeket alkothatunk, hanem az időnkkel is spórolhatunk. Bemutatjuk a gluténmentes, tejmentes, diabetikus elvárásoknak is megfelelő cukkinisütit.

Aki zöldségalapú süteményről (is) szokott fantáziálni, annak most megmutatjuk a hobbikertes verziónkat. Időnk általában kevés, így előnyben részesítjük a „kavarom-sütöm-eszem" típusú recepteket. Plusz szempont volt, hogy megfeleljen a leendő elfogyasztók kívánalmainak, vagyis legyen gluténmentes, tejmentes, és ha lehet, akkor diabetikus.

Hozzávalók

  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg liszt (fele rizsliszt, fele kukoricaliszt, de lehet hagyományos fehér liszttel is)
  • 15 dkg nyírfacukor (kiválható a hagyományos cukorral)
  • 2 tojás (M vagy L méret)
  • 1 dl olaj (a fotón látható sütinél kókuszzsírt használtunk)
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 10 dkg mazsola (aki nagyon mazsolásan szereti, az 20 dekányit is tehet bele)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál fahéj
  • csipet só

Elkészítés

A legbonyolultabb rész a cukkini lereszelése lehet, mert eléggé unalmas művelet :) Nagy lyukú reszelőt használjunk, hámozni, lecsepegtetni nem szükséges. Nekünk külön tetszett, hogy a kész sütiben itt-ott megjelent a zöld szín, így a vendégekkel lehetett barkochbázni, hogy vajon éppen mivel etettük meg őket.

Közelről

A reszelt cukkinihez hozzáadjuk a folyékony kellékeket és összekeverjük.

Egy másik tálban összeöntjük a szilárd halmazállapotú hozzávalókat és itt is törekszünk, hogy elérjük a teljes rendezetlenséget. Ezután vegyítjük a 2 tál tartalmát és jól homogenizáljuk az egészet. A teljes fenti művelet mindössze 10 percet vett igénybe.

A tésztát kikent kenyérformába öntjük és 175 °C-on 60 percig sütjük. Csak akkor szeletjük, hogy ha már kihűlt, különben széteshetnek a szeletek. Ugye, milyen egyszerű?

Cukkinisüti

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR