Aki cukkinit termeszt, tudja, hogy milyen nehéz olyan sok cukkinit enni a szezonban. Volt már főzelék, leves, grilleztük is, de most izgalmas módon megsütöttük!
Nem biztos, hogy a túró az első dolog, amit a cukkinihez párosítunk. Ezzel a merész, de nagyon mégis finom recepttel igazán meglephetjük a családot.
Különleges túrós cukkini
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 15 dkg bacon
- 15 dkg feta sajt
- só, bors ízlés szerint
- petrezselyem
- paradicsom
- olajbogyó
Elkészítés
A cukkinit készítsük elő, mossuk meg, majd héját megtartva hosszában vágjuk ketté. A belsejét óvatosan távolítsuk el.
A kockázott szalonnát süssük meg, majd az áttört túróhoz keverjük hozzá a tejfölt és ezután már beletehetjük a masszába a bacont is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy a szalonna eleve sós. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is beletesszük, majd egy jénai tálba helyezzük a cukkini darabokat.
Kanalanként tegyük bele a túrómasszát a cukkinibe. A tetejére most kerülhet a kockára vágott kemény sajt. Mikor majdnem kész, akkor helyezzük rá az olívabogyót és a felkarikázott paradicsomot.
Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük 180 fokon.