Édes, gyümölcsös nassolnivaló a fügezselé

Édes, gyümölcsös nassolnivaló a fügezselé

Csupán három hozzávalóból készül.

A friss füge többféleképp tartósítható, készülhet belőle dzsem vagy lekvár, aszalhatjuk, száríthatjuk, vagy ahogyan Schevela Marcsi  is tette, főzhetünk belőle gyümölcsös nasit.

fugezsele nassolnivalo 02

"A zselét már több éve készítem kihagyásokkal. A recept nagyon könnyű, semmi más, csak füge és cukor.

Hozzávalók:

  • 1 kg füge
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál citrompótló

Így készül:

A fügét összevágom, felteszem főni, és mikor már egy kicsit szétfőtt, botmixerel szétmixelem. Hozzáadom a cukrot és a citrompótlót, és tovább főzöm. Vigyázni kell, mert nagyon szökik, kevergetni kell, mint a lekvárt. Akkor van készen, ha már jó sűrű. Sütőpapírral bélelt tepsiben alacsony hőfokon szárítjuk egészen addig, míg szelhető lesz.

fugezsele nassolnivalo 03

fugezsele nassolnivalo 04

Még nem tudtam megfigyelni az időt, hogy milyen sokáig lehet eltartani, mert nálunk nagyon hamar elfogy. Most tettem el egy pár darabot papírdobozkába az unokáknak egészséges nasinak, száraz helyen tárolom."

fugezsele nassolnivalo 05

Korábban írtunk róla: