"Égig érő fű" udvarzöldítési pályázat budapesti társasházaknak

Több zöld, minőségibb élet.

​​​Mindenki szeretne zöldebb környezetben élni, az is, aki a városban, társasházban lakik. A Fővárosi Önkormányzat elkötelezett amellett, hogy a budapesti társasházak udvarát is minél nagyobb arányban borítsa zöldfelület.

A Radó Dezső Terv partnerségi programjai között szerepelteti udvarzöldítési pályázat kiírásának célját a lakossággal való együttműködés, a környezeti szemléletformálás jegyében.

egig ero fu 03

A nagyfokú beépítettség miatt a lakóházak belső udvarainak zöldfelületi és rekreációs szerepe felértékelődik. A historikus, belvárosi városszövetben ezek a sokszor elhagyatott, alulhasznosított, kihasználatlan belső udvarok adnak egyedül lehetőséget a zöldfelületi fejlesztésre, kondicionáló és szabadtéri rekreációs lehetőséget nyújtó zöld terek kialakítására, a közösségi életre.

egig ero fu 02

Ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel, a 2020-as évi után újra meghirdetik

„ÉGIG ÉRŐ FŰ” címmel az udvarzöldítési pályázatot

társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére. A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: bruttó 30 000 000 Ft, amelyből 800.000- akár 2.000.000 Ft vissza nem térítendő pénzbeli támogatást is elnyerhetnek a pályázók.

A támogatás belső udvarok felújítási- és megújítási munkáira, a szükséges műszaki vizsgálatok, tervezési munkák, növényzet telepítése, földmunkák, alapanyagok, köztéri elemek készítésére, kész bútorok beszerzésére, kerti szerszámok beszerzésére, bérlésére, növényorvosi, favédelmi munkák elvégzésére nyerhető el.

Zöld kertecskét, mini parkot szeretnénk? Pályázzunk!

A pályázati dokumentációt kizárólag e-mailben, az egigerofu@budapest.hu e-mail címre várják a pályázati kiírásban foglaltak szerint.

A pályázatok benyúj​tási határideje 2022. március 3.

További információ:
Budapest portál | „Égig érő fű” udvarzöldítési pályázat

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR