Ezek a fásszárúak tél közepén bontják a szirmaikat

Ezek a fásszárúak tél közepén bontják a szirmaikat

Színek és illatok.

Akadnak olyan cserjék, fácskák, amelyek már egészen korán virágot hoznak, amikor a kert még kopár és fagyos. A télen díszítő növényeknek köszönhetően a kertészeti szezon egész évben tart.

A higan-díszcseresznye (Prunus subhirtella)  ’Autumnalis’ fajtája természetes módon télen virágzik. Enyhe időben a virágok már november-decemberben megjelennek, a fő virágzási időszak azonban a március-április. A szirmok fehéresek, rózsaszínek, a virágok félig teltek.

szirmaikat tel kozepen 02
Wendy Cutler

A tél szépe lonc (Lonicera purpusii)  télen az erősen illatos virágaival lep meg minket. A fő virágzási időszak február-március, de az időjárástól függően a krémfehér-halványsárga virágok már korábban is szirmot bonthatnak.

szirmaikat tel kozepen 03
Megan Hansen

Szépséges, törékeny virágaival hívja fel magára a figyelmet a díszmogyoró (Corylopsis pauciflora)  is. A növény a hideget is bírja és már egészen korán virágot hoz. Ez az 1-1,5 méter magasra megnövő cserje enyhén illatos, világossárga virágait március-áprilisban, még a lombfakadás előtt hozza. Ahhoz, hogy a növény jól fejlődjön, olyan helyre kell ültetni, ahol a hideg északi és keleti szelektől védve van. Ez a filigrán díszbokor a virágzást követően is érdekes színfolt, a levelei ugyanis kihajtáskor vörösesek, később zöldülnek, ősszel pedig sárgában pompáznak.

szirmaikat tel kozepen 04
Wendy Cutler

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR