Hogyan díszítsük fel a szobanövényeket az ünnepekre?

Hogyan díszítsük fel a szobanövényeket az ünnepekre?

Ötleteket és tippeket adunk, hogy ünneplőbe öltözhessenek a lakás zöld növényei is.

Az ünnepi dekoráció a cserepes növényeket is új színben tüntetik fel. Nagyon trendi a természetes anyagok és az ünnepi csillogás ötvözete.

mikulasvirág

Szobanövények ünnepi stílusban

A szobanövények némi kézügyességgel szépen feldíszíthetők. Így hangulatos látványossággá változnak, és a fenyőillat valamint a gyertyafény mellett a növények friss zöldjükkel és virágaikkal élettel töltik meg a lakást.

amarillisz

A jellegzetes téli virágzók, mint az amarillisz, a mikulásvirág vagy a karácsonyi kaktusz, már a virágaikkal is ragyogást visznek a lakásba. A virágok színével összhangban lévő karácsonyi gömbök, melyeket a cserepes növénnyel együtt szépen elrendezünk egy tálcán, a földbe szúrt faágak, melyekre karácsonyi díszeket akaszthatunk, vagy az edényt beburkoljuk filccel, még jobban kihangsúlyozza a növény szépségét. A ciklámen, orchideák, hagymások, virágaik révén üde jelleget kölcsönöznek az ünnepi összeállításnak.

Színtől függően a virágzó növények jól összeegyeztethetők az karácsonyi trendekkel. A hagyományos piros-zöldet kiegészíti egy mikulásvirág, a pasztell színű karácsonyi díszletet pedig finom árnyalatú orchideákkal vagy ciklámenekkel kombinálhatjuk.

A borostyánt, porccserjét és a kövérkét egyszerűen feldíszítve, vetekszenek az adventi koszorúval vagy a karácsonyfával.

Milyen szép, amikor karácsonykor magasra tör a jácint virága, mely kellemes illatot áraszt. A hagymát vegyük ki a hajtató-edényből és tegyük üvegvázába. Szúrhatunk mellé valamilyen erdei ágat, amin valamilyen bogyó is található.

A fehér csillagokkal megtűzdelve varjúháj elegáns kísérője az ünnepi időszaknak. A pozsgás növény könnyen gondozható és csak takarékosan kell öntözni.

A ciklámen cserepét csomagoljuk filccel körbe, kössünk rá egy szalagot, és mindezt szépen kiemeli a magasba emelkedő virágai. Világos ablakpárkányon jól érzi magát.

Csodálatos illatot áraszt a sokvirágú nárcisz. Állítsuk egy bádogedénybe, és jól illenek hozzá az ezüsttel vékonyan befújt tobozok.

A futónövények, pl. a porccserje piramis formában is nevelhetők, és így akár egy mini karácsonyfa is lehet belőlük, csak úgy simán vagy rakhatunk rá díszeket is.

A lepkeorchidea virágai és gyöngyházszínű karácsonyfagömbök izgalmas kontrasztot adnak filccel, zuzmóval beborítva egy fatálcára helyezve. A cserépbe tűzhetünk egy-két erdei faágat.

A vörösfenyőágakat, melyeket az erdőben gyűjtöttünk, kenderzsineggel kötözzük a kövirózsa fölé. A természetes stílushoz jól illik a moha az agyagcserépben. A tobozokat lefesthetjük aranyszínűre.

Ha szeptemberben pihentetjük a karácsonyi kaktuszt, a téli időszakban sok szép virággal örvendeztet meg bennünket. Nyírfakéreg edényben, ezüstös gömbökkel kiegészítve még szebbé tehetjük.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR