Hogyan készítek örökzöld ágakból ünnepi díszeket?

Hogyan készítek örökzöld ágakból ünnepi díszeket?

Keressünk a kertben néhány lecsíphető leveles hajtást, esetleg kérjünk a fenyőfaárustól néhány lehullott vagy letört fenyőágat: máris megvan az alapanyag, amelyet ügyesen dísszé formálhatunk otthon, saját ízlésünk szerint.

Az ágakat vízzel teli vázába helyezve igazi karácsonyi hangulatot kelthetünk már december elején. Ha a zöld fenyőgallyakat túl egyhangúnak találjuk, kiegészíthetjük néhány szem csipkebogyóval téli csokrunkat.

Ajtónkra adventi koszorút is készíthetünk, házilag. Nincs más dolgunk, csak be kell szereznünk egy lapos, négyszögletű dobozt. Lehet ez akár egy használt pizzás doboz (A). Vágjunk ki belőle egy vastagabb karikát, ez lesz a koszorú alapja (B). Körbe tekerjünk rá 1,5-2 m hosszú, 1-1,5 cm széles szalagot, ez fogja megtartani az örökzöld ágakat. A szalag alá kell betűzdelni a gallyakat (C).

Pizzás doboz Kivágom a karikát és körbeteketem.  Betűzdelem a gallyakat.

Ha kész, csak a csinosítás marad hátra. Tűzdelhetünk bele néhány babérlevelet és piros bogyókat, például madárbirset vagy fagyöngyöt.

Száraz levegőjű lakásokban a csokor, vagy a koszorú hamar kiszáradhat.

A megfelelő páratartalomról egyszerűen gondoskodhatunk. 2-3 naponta spricceljük be vízzel az örökzöld részeket. Növény-összeállításunk így több hétig, egészen karácsonyig kitart.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR