Hogyan maradhat tiszta a kezünk a cékla feldolgozásánál?

Hogyan maradhat tiszta a kezünk a cékla feldolgozásánál?

Trükkös házi szerek.

Aki céklát pucol vagy szeletel, az biztosan nem ússza meg a munkát vöröslő kezek nélkül. A cékla nem véletlenül festőnövény, gyorsan megfogja a bőrünket. Van, aki kesztyűben dolgozik, de az is megoldás, ha napraforgóolajjal kenjük be vékonyan a kezünket, mielőtt nekifogunk a zöldség feldolgozásának. Ha már piros a kezünk, akkor citromlé vagy ecetesszencia segíthet a foltok eltávolításában.

Általánosságban ügyeljünk arra, hogy ne sértsük meg a cékla héját! A lé ugyanis rögtön kifolyik és a gumók elveszítik az aromájukat. A legjobb, ha egészben, forró, sós vízben főzzük meg a céklát. Ha megfőtt, tartsuk rövid ideig hideg víz alá, majd vágjuk le gyorsan a gyökereket és a levélalap maradványát. A maradék héjat így könnyen és gyorsan a kezünkkel is le tudjuk húzni.

Korábban írtunk róla: