Őszi különlegesség a tányéron: sütőtökös-csirkehúsos lasagne

Őszi különlegesség a tányéron: sütőtökös-csirkehúsos lasagne

Színes, szezonális.

Ősszel izgalmas ételeket próbálhatunk ki, akár a már jól ismert fogásokat is feldobhatjuk a szezon zöldségeivel. A sütőtök számos ételbe illeszthető, érdemes kísérletezni a tápanyag- és vitamindús terméssel. Ebédre, vacsorára is ajánlható például a különleges sütőtökös lasagne!

Hozzávalók

• 1 hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál olívaolaj a sütéshez
• 500 g csirkehúsfilé
• 350 g sütőtök
• 200 ml tejszín
• 120 ml paradicsomszósz
• 1 teáskanál petrezselyem, apróra vágva
• só, bors
• 1 evőkanál olívaolaj a zsírozáshoz
• 2 evőkanál paradicsomszósz a kenéshez
• 400 g lasagnetészta
• 250 g mozzarella

Elkészítés

1. A hagymát hámozzuk, aprítsuk. A fokhagymát törjük össze és a hagymával együtt pirítsuk meg forró olívaolajban. A csirkehúst és a sütőtököt vágjuk kis darabokra, adjuk a hagymákhoz és néhány percig pirítsuk együtt. Öntsük hozzá a tejszínt és a paradicsomszószt, és addig pároljuk, amíg meg nem fő. Ezután vegyük le a tűzről és ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel.

2. A tepsit kenjük ki olívaolajjal az aljára kenjünk vékonyan paradicsomszószt. Ezt egy lasagnetészta kövesse, azon oszlassuk el a főzött massza negyedét, ismét tésztalap jön majd massza, ezt még kétszer ismételjük. Végül a mozzarellát reszeljük a tetejére.

3. Süssük meg előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 40 perc alatt.

Korábban írtunk róla: