Vitamindús szépség.
A sütőtököt nem csak sütve, levesben vagy köretként fogyaszthatjuk, de sütemények tésztájába is kerülhet! A tápanyagdús őszi csemegéből készítsünk márványsütit, ami nem csak mutatós, de nagyon finom is.
Hozzávalók
• 250 g puha vaj
• 200 g kristálycukor
• 4 tojás
• 500 g liszt
• 2 teáskanál sütőpor
• 65 ml tej
• 3 evőkanál kakaópor
• 80 g darált mogyoró
• 150 g sütőtökhús
• 1 teáskanál őrölt fahéj
• 5 evőkanál méz
• 150 g étcsoki pasztilla vagy drazsé (díszítéshez)
Elkészítés
1. Keverjük a cukor és a vaj felét habosra, majd egyenként adjunk hozzá 2 tojást. A liszt és a sütőpor felét felváltva adagolva keverjük el a tejjel. A tészta feléhez adjuk hozzá a kakaóport.
2. A mogyorót pirítsuk meg, a tököt reszeljük le. A maradék vajat és cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a fahéjat, a mézet, majd egyenként a maradék tojásokat. Keverjük hozzá a mogyorót, a sütőtököt, a maradék lisztet és sütőport.
3. Kivajazott, kilisztezett formába öntsük először a világos tésztát. Erre kerüljön a sütőtökös massza, majd a szélére kakaós tészta. Villával szurkálva kevergessük meg a márványos hatásért a masszát. Süssük kb. 60 percig 180 °C-on.