Őszi változat.
Egy igazi őszies hangulatú és ízű pizzareceptet hoztunk a bekuckózós estékre, vagy épp a lámpácskákkal megvilágított kertben elköltött vacsorákra. Némelyik hozzávalót a saját kertünkben is megtalálhatjuk!
Hozzávalók (2 adaghoz)
• 450 g Hokkaido tök (megpucolva kb. 380 g)
• 1 gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, bors
• 120 g provolone vagy hasonló félkemény sajt
• 100 g füstölt szalonna
• 3-4 ágacska zsálya
• 1 pizzalap (mirelit vagy házi készítésű)
• 1 adag paradicsomszósz (üveges vagy házi készítésű)
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverésnél 200 °C).
2. Hámozzuk meg, magozzuk ki a tököt és vágjuk a húsát kb. 1,5 cm-es kockákra. Pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk szeletekre. A tököt, a fokhagymát és az olívaolajat keverjük össze egy sütőedényben, sózzuk, borsozzuk. Toljuk a forró sütőbe 20-25 percre. Vegyük ki a tököt és hagyjuk kihűlni.
3. Reszeljük le a sajtot. A szalonnát vágjuk vékony csíkokra. A zsályát mossuk meg, töröljük szárazra és a leveleket szedjük le, aprítsuk.
4. Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra (légkeverésnél 220 °C). A pizzát nyújtsuk ki, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Kenjük meg paradicsomszósszal, hintsük meg sajttal. A tökdarabokat és a szalonnát osszuk el a tetején, szórjuk meg zsályával. Süssük a pizzát 10-12 percig, amíg ropogós barna széle nem lesz.
Receptötlet: garten-haus.at