Fázós napokra.
A hideg időben jól esik egy tál meleg leves vagy egytálétel, amely garantáltan felmelegít a fázós napokon. Az egytálételeket gyorsan elkészíthetjük, kiadós, tápláló vacsorát biztosítanak a nap végén, a fűszerek szinte belülről melegítenek. Az ősz kincsei: a lencse és a sütőtök kerülnek ebbe az izgalmas receptbe, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 130 g lencse
- 1 Hokkaido tök
- 1 hagyma
- 3 sárgarépa
- 3 paradicsom
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
- 2 evőkanál curry
- chili
Elkészítés
A lencsét a szokásos módon főzzük meg, majd öntsük le róla a főzővizet. A tököt mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra. A hagymát aprítsuk fel, a répát hámozzuk meg, és hosszában vágjuk félbe. A feleket pedig vágjuk kb. fél cm-es szeletekre. A paradicsomot vágjuk apróra.
A hagymát dinszteljük meg az olajjal együtt egy nagy edényben, majd adjuk hozzá a tököt, a sárgarépát. Öntsünk rá annyi vizet, ami ellepi a zöldségeket, és fedő alatt pároljuk 15 percig közepes lángon. Ezután fűszerezzük chilivel és kicsit pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot és kevés vízzel forraljuk fel. Kedvünk szerint ízesítsük a maradék fűszerekkel. Adjuk hozzá a lencsét és folyamatosan kevergetve annyi vizet, ami a krémes állaghoz szükséges. Alacsony lángon még főzzük össze.