Pirítóson, húsokhoz, de még tésztán is finom a kápiás, paradicsomos csemege

Pirítóson, húsokhoz, de még tésztán is finom a kápiás, paradicsomos csemege

Zöldséges krém.

Sokoldalúan felhasználható zöldséges krém készül Raboczki Zsuzsanna  konyhájában, saját, már kipróbált és bevált recept alapján.

"Tavaly nyáron készítettem először a szószt, saját recept alapján.

Hozzávalók:

• 6 db kápia paprika
• 6 db közepes méretű édes, lédús paradicsom
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 csokor bazsalikom
• só, bors, balzsamecet vagy almaecet
• ízlés szerint

Az alapanyagokat elsősorban saját vagy családi termelésből igyekszem beszerezni, garantáltan vegyszermentes alapanyagokból készítem.

kapias paradicsomos csemege 02

Így készül:

A paradicsomot leforráztam, hogy a héja könnyen lejöjjön. Közben a kápiát 200 fokon 30 percig sütöttem. Ezalatt apróra vágtam egy közepes fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát és egy csokor bazsalikomot.

Amint kihűlt a paprika és a paradicsom, apróra vágom, de nem pürésítem és az egészet fél óra alatt ízlés szerinti sóval, borssal, balzsam- vagy almaecettel összerottyantom sűrűre.

Nagyon pici Na-benzoátot lehet bele tenni. Én nem tettem bele, mert nagyon hamar elfogy, hűtőben tárolom addig.

Pirítósra kenjük vagy sült húsok mellé szoktam tálalni, de össze lehet keverni főtt tésztával is."

kapias paradicsomos csemege 03

Korábban írtunk róla: