Tökéletlen kertésznek birkatürelmű növény kell

Tökéletlen kertésznek birkatürelmű növény kell

Mi van akkor, ha szobanövényünket akkor is elfelejtjük megöntözni, ha naponta átesünk a lakásban burjánzó indáikon és segélykiálltásaik már a szomszédoknak is feltűntek? Ha jól választunk, akkor semmi!

Szereted a szobanövényeket, de gyakran elfelejted megöntözni őket? Ha ez a helyzet, itt egy kis összeállítás azokról a nagyszerű növényekről, amelyek nagylelkűen elnézik nekünk a szórakozottságunkat. Cikksorozatunk harmadik, befejező része.

Pompás kutyatej

A pompás kutyatej (Euphorbia milii, lásd a fenti képen is) bájos kis növény, amelyet jobb nézni, mint megérinteni, szára ugyanis igencsak tüskés. Tavasszal és nyáron színes murvaleveleivel díszít. Fényigénye nagy. Jó tudni: a növény tejszerű nedve bőrirritáló hatású!

Pompás kutyatej

Papsapka kaktusz

A csillag alakú, kékeszöld színű papsapka kaktusz vagy püspökkaktusz (Astrophytum myriostigma) már messziről kitűnik az ablakpárkány többi növénye közül. Sárga virágot, majd hosszúkás, piros színű termést hoz.

papsapkakaktusz

Törpebors

A törpebors vagy peperómia (Peperomia sp.) könnyen kezelhető szobanövény, fémesen csillogó, ezüstösen zöld, egyedien fodrozódó levelekkel. Tolerálja a gyenge fényviszonyokat, de közepes vagy erős fénnyel megvilágított helyen tartva érzi a legjobban magát. Kb. 20 cm magasra nő.

peperomia

Szőröslevelű kalanchoe

A szőröslevelű kalanchoe (Kalanchoe tomentosa) levelei ezüstösek, puha, finom tapintásúak. Ideális választás, ha gyorsan növő növényt szeretnénk. Az erős fényt kedveli.

Kalanchoe

Madagaszkári gumólábfa

A madagaszkári gumólábfa (Pachypodium lamerei) pozsgás növény. Felkopaszodott, hosszú, tüskés szárának végén csokorban állnak hosszú, keskeny levelei. Elviseli a szárazságot, a túlzott öntözését kerüljük. Fényigénye nagy, akár másfél méteresre is megnőhet.

Kavicskaktusz

A kavicskaktusz (Lithops spp.) pozsgás növény, és valóban úgy néz ki, mintha apró kavicsok alkotnák. Egy pár húsos, szürkészöld levele van, amely gyakran más színekkel együtt alkot foltokban mintát. Fényigénye nagy, és a téli nyugalmi időszak alatt szinte egyáltalán nincs szüksége vízre. Hogy jól érezze magát, ültessük nagy cserépbe, bár rendszerint legfeljebb 5 cm magasra nő meg.

Ámpolna-gyertyavirág

Az ámpolna-gyertyavirág (Ceropegia linearis woodii), ahogyan neve is sejteti, tökéletes ámolnanövény. Kúszó, illetve csüngő növésű szukkulens, szív alakú, ezüstösen márványos, zöld színű levelekkel. Ha kedve tartja, virágot is hoz. Fényigénye nagy, akár 30 cm hosszúra is nőhet.

Ámpolna-gyertyavirág

Sárkányfa

A sárkányfa vagy sávos dracéna (Dracaena deremensis) szinte magától nő. Jól tűri, ha egy kicsit elhanyagoljuk és ritkábban locsoljuk. Sötétzöld levelein ezüstös és sárgászöld színű sávok futnak. Fényigénye nagy, magassága elérheti az 1 métert is.

Korábban:  A szomjas cserepes elmaradt bosszújaSzórakozott kertészek szórakoztató szobanövényei

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR