Törjük ki a rebarbara virágszárát

Törjük ki a rebarbara virágszárát

Megmarad az energia.

A rebarbara a középkötött, mély termőrétegű, jó vízellátottságú talajban érzi jól magát. Vízigénye nagyon magas. Május-június a fő növekedési időszaka, ekkor azonban számos virágzati szárat is fejleszt, amelyeken az apró virágok bogas fürtvirágzatba tömörülnek. Ezek a virágzati szárak azonban felesleges energiát vesznek el a növénytől, sok tápanyagot vonnak el a szártól, így a növekedésre kevesebb ereje jut. A virágszárakat ezért törjük ki, hogy a növény továbbra is a nagy levelek és húsos levélnyelek fejlesztésére fordíthassa az energiáját.

rebarbara viragszarat torjuk ki 02

Kiegészítő trágyázás, például komposzttal szintén a szár növekedését serkenti. A rebarbarát inkább gyümölcsként szokták emlegetni, de valójában zöldségnövény. Süteményekben nagyon finom a levélnyele, eperrel kombinálva, de készülhet belőle befőtt, lekvár is. Ugyancsak feldolgozható ivólé formájában. Gazdag káliumban, kalciumban, foszforban, magnéziumban és vasban is.

rebarbara viragszarat torjuk ki 03

rebarbara viragszarat torjuk ki 04

Korábban írtunk róla: