Tavaszi ízek.
Májusban már érik a szamóca, de még a rebarbarát is megtaláljuk a kertben. Érdemes a két szezonális finomságot összehozni, mert remekül kiegészítik egymást.
Egy egyszerű receptet mutatunk, amelyben az ízek tökéletesen harmonizálnak:
Hozzávalók (12 muffinhoz):
• 125 g rebarbara
• 200 g szamóca
• 80 g napraforgóolaj
• 120 g cukor
• 1 tasak vaníliás cukor
• 1 evőkanál tej
• 2 tojás
• 150 g natúr joghurt
• 250 g méz
• 1 csipet só
• 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
1. Vágjuk a szamócát és a rebarbarát nagyobb darabokra. Keverjük össze az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a tojásokat, majd adjuk hozzá a joghurtot is. A lisztet, a sót és a sütőport külön összekeverjük és beledolgozzuk a tésztába. Adjuk hozzá a rebarbara és szamóca felét.
2. Töltsük meg a muffinformákat kb. 2/3-ukig a tésztával. Szórjuk a maradék gyümölcsöt és rebarbarát a masszába és nyomkodjuk finoman bele. Előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.