HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  Bogdán Lilian Minden más

Kutya elleni növényvédelem

  Kiemelt   Megoldott

Fiú kutyusom lepisili a frissen kiültetett díszbokrokat. Hogyan lehetne őt távol tartani? Milyen módszerekkel? Vagy körbekerítéssel, vagy vegyszerrel?

 • · Juhasz Szabolcs · Vissza a tetejére
  Mi is sok mindent kipróbáltunk már, de az egyetlen amit tovább ajánlok ebben a témában az a villanypásztor. Interneten könnyen és relative olcsón beszerezhető, a telepítése sem embert próbáló feladat, viszont az eredmény mással nem összehasonlítható!! Elegendő két vékony szál drótot kifeszíteni a veszélyeztetett terület elé ill. köré, így monumentális kerítések és barikádok nélkül kiépíthető a rendszer. Elegendő rövidebb ideig működtetni a készüléket, majd ha már tiszteli a kutyus a határokat (a drótot) már nincs is szükség arra, hogy állandóan áram alatt legyen. A későbbiekben már új terület megvédéséhez elég lesz ugyan azzal a dróttal keríteni, áram nélkül is működni fog.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Kispál Imréné · Vissza a tetejére
   Nálunk több kutya és macska is van a kertben. Amit én alkalmazok nem túl szép látvány, de mivel ideiglenes (csak addig míg az új növény megerősödik ) el lehet viselni. kb félméteres botokkal körbekerítem a frissen ültetett palántát, vagy bokrot. Nekem bevált. S beruházni sem kell rá, mert a gyümölcsfák metszésénél mindig termelődnek botnak alkalmas részek.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szilágyi Csaba · Vissza a tetejére
   Mi raklappal kerítettük körbe a kertet mivel csak egy kis tacskónk van nem tudja felborítani mert a sarkoknál össze vannak szegelve.Vagy esetleg csirke dróttal is körbe lehet keríteni csak a kilógó leveleket szét rághatja.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére