felco shop banner ingyenes szallitas


  Adrienn Dísznövény

Avokádó visszavágása?

  Kiemelt   Megoldott

Valahol olvastam, hogy amikor eléri a 30 cm-t, akkor vissza kell vágni, hogy megerősödjön. Meg később is, hogy több hajtás legyen rajta. Az enyém már kb 40 cm, pár napja ültettem be a földbe. Szép levelei vannak. Most vágjam le?? Az összes levéllel? Mi van, ha nem vágom le? Félek, hogy elpusztul, vagy valami...

Válaszok (4)
 • · Hanga · Vissza a tetejére
  Jól értelmezem, hogy az a valaki 30 centis korában tövig visszavágja? Még nem hallottam, nem is tudom, hogy ettől erősödne-e, vagy elpusztulna. Kb. 20-30 cm magasságnál én a középen lévő 2 levelet kicsípem és akkor elágazik. Az elágazásokat is hagyom 10-20 centisre és azok közepét szintén. Ezáltal szép bokor lesz belőle, főleg, ha több mag van 1 cserépben. Legalábbis az én avóim ilyenek.Kíváncsi lennék ezek után más véleményére is. Mármint a levágásról.Kérdezném, ha még csak most, 40 centis korában került földbe, addig hol volt?Nálam ez úgy műxik, hogy 1 hétig vízben állnak a magok, aztán nyomom a fölbe úgy, hogy a csúcsuk kb. 1 centire kiáll, és türelmesen várom a csírákat.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Adrienn · Vissza a tetejére
  Nos, ez úgy volt, hogy olvastam, hogy a magba körben bele kell szúrni 3 fogpiszkálót, és egy pohár vízbe tenni úgy, hogy a fogpiszkálók a pohár peremén legyenek, és így a mag fele víz alatt legyen. Nekem így kb. 2 hónap után repedt meg, és kezdett gyökerezni. Láttam egy videót, amiben az volt, hogy csak akkor kell földbe ültetni, ha már hosszabb a szára és több levél is van rajta. Ezért csináltam így.Azt, hogy meddig kell (?) visszavágni, nem olvastam, de én úgy értelmeztem, hogy nem tövig. De lehet, hogy akkor én is csak a középső leveleket csípem majd le. :)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Hanga · Vissza a tetejére
  Tizen akárhány éve én is a fogpiszkás módszerrel próbálkoztam, nekem is kb. annyi idő telt el a gyökeresedésig, a repedésig. A gyökerek elég sérülékenyek és miután, mint mondtam, már régóta nem egyesével, hanem többet ültetek egy cserépbe, féltem, hogy le fognak törni. Akkor döntöttem úgy, hogy rögtön földbe velük. Így nem éri őket stressz, a föld állandóan nedves, a repedés is kb. annyi idő alatt történik. Az enyémek lapos cseréptálban vannak, 10-12 együtt, gondolhatod, hogy szép így az ültetvény.Adrienn, szerintem próbáld ki ezt a módszert is, egyszerűbb is. Sok sikert hozzá!
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Bálint András · Vissza a tetejére
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

Vissza a tetejére