1kert.hu - a FELCO specialista

Új

Betegség

  2014. február 17. Hétfő
  5 Válasz
  2.4K Megtekintés
Árvácskámon,citromsárga pöttyök vannak és terjed.a levél is egész sárgás már.Mi lehet a betegsége?mivel kéne permetezni.Féltem a sátram,Dithánt,tropazt már kapott.
10 évvel ezelőtt
·
#16180
Jó lenne egy-két fotó.A Topaz régen lett rászórva, és még mindig fokozódik a foltosság? Azaz, volt már ideje kifejteni a hatását? Ez elég széles hatásspektrumú szer, több típusú betegség ellen jó.
10 évvel ezelőtt
·
#16182
2-szer kapott már legutóbb Szonbaton
10 évvel ezelőtt
·
#16184
Most arra gondolok esetleg nitrogén hiánya lehet?Az ,hogy jelentkezik.mert vasat kapott.legutóbb kiegyenlített műtrágyát.
10 évvel ezelőtt
·
#16185
Az árvácskán tavasszal gyakran megjelenik az árvácska rozsda betegség, kórokozó neve Puccinia violae. A leveleken először világos zöld kör alakú foltok fejlődnek, majd elsősorban a hátoldalán sárga kiemelkedő több mm-es foltokká alakulnak. jellemző, hogy a főereken, illetve a levélnyeleken is kifejezetten nagy foltokat képez, a levelek torzulnak is.A rozsdagombák ellen a mankoceb hatóanyagú Dithane, a difenokonazol hatóanyagú Score,Alfa-Solo, Attrade, a tavaly forgalomból kivont Discus, az azoxistrobin hatóanyagú Amistar, Quadris. A felsoroltak mind szabad forgalmú szerek. A gombaölő szerek a már meglévő foltokat nem tüntetik el, de a gomba továbbterjedését megakadályozza. Súlyos járvány esetén a felszívódó hatásúak az eredményesebbek (Amistar, Score). A Dithane kontakt hatású, a hatóanyaga nem jut be a növénybe, a levelekben élő gombára nem hat, csak az újabb fertőzést akadályozza meg, amíg a permetlé a levelek felszínén van.Biztosítsa a fólia folyamatos szellőzését, hogy a levelekre ne csapódjon ki a pára, ami a gombaspórák csírázását, a fertőzést indukálja.
10 évvel ezelőtt
·
#16192
Igen, ez a lényege, hogy a meglévő tüneteket nem tünteti el, csak az új levelek lesznek egészségesek, ezt kell figyelni.A Topas is konazolféleség, arra is írnak rozsdabetegségek elleni hatást.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére