felco shop banner ingyenes szallitas


  S.A. Dísznövény

Narancsszínű Madártej

  Kiemelt   Megoldott

Sziasztok! Anyák napjára vettem egy csodaszép virágot, egy Narancsszínű Madártej nevűt. :) Szomorúan láttuk édesanyámmal, hogy hétfőn, megvétel után 2 napra eldőlt cserepestől, kókadtan lógott. Pedig az elmondottaknak megfelelően gondoztuk ebben a 2 napban. Fel szerettem volna emelni a szárát, és abban a pillanatban a kezemben maradt. Néztük a többi részét (levelek, másik hajtás) azok is mind kijöttek maguktól, rothadó szagot árasztva. A hölgy akitől vettük állította hagymás növény, viszont a cserépből kiöntve a földet láttuk, nincs a cserépben hagyma, csak gyökérdarabkák.. :( Átverés lenne talán?? :O Vagy valamilyen kártevő/túllocsolás? ( Zárojelben jegyezném meg, nem azért mert sajnálom rá a pénzt, hanem mert édesanyám kapta és rossz volt látni, mennyire elszomorodott. ) Kérdésem még az, hogy a megmaradt virágokkal lehet e kezdeni valamit, hogyan kell a virágot szaporítani? Mert vízbe tettük és sorra nyílnak a virágai :) De szomorú látvány, hogy nincs ,,alja" a növénynek:( Előre is köszönöm!:)
Csatolmányok:

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A vásárolt Narancsszínű madártej (Ornithogalum dubium) érzékeny a túlöntözésre, nem szabad vízben állnia, ez gyakran gyökérrothadást okoz.Nézze meg alaposabban, hátha van a földjében fiókhagyma, ami a növény túlélését biztosítaná. Bár a gondozási leírások szerint, mivel fagyérzékeny hagymás növény, lakásban kell teleltetni, a telet a fényhiány miatt hazánkban nehezen viseli. Ha levált a virág szára a hagymájáról, akkor már csak vázában él, ameddig tud.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · S.A. · Vissza a tetejére
   Hm értem, szerintem lehetséges hogy túllocsolták őket, viszont átnéztük a cserepet még egyszer és sajnos nincs benne hagyma. Köszönöm a válaszokat! :)
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
   Anyák napja most volt, valószínű az üzletben öntözték gyakrabban vagy több vízzel, mint amennyi kellet volna neki. Botrítiszes gombás betegség szokta a szárak, szártövek rothadását okozni, különösen akkor, ha sűrűn állnak a cserepek, a víz nem tud felszáradni a levelekről. Ilyen viszonyok a boltban szorosan elhelyezett növényeknél fordulnak elő, vagy szállítás során.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · S.A. · Vissza a tetejére
   Üdv!Köszönöm szépen a választ, még egyszer átnézzük a cserepet, de szerintem nincs benne hagyma :/ Nem volt túl öntözve, boltban kapott vizet,itthon még nem, mivel mondták nem igényel sok vizet. De még egyszer köszönöm! :)
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére