felco-shop.hu


  Takács Róbert Gyümölcs

almafa metszés

  Kiemelt   Megoldott

Szép napot! Egyik barátommal kb. két hete metszettünk almafánkat (már jó rég volt metszve. Kérdésem pedig az lenne hogy metszés után mi a teendő hogy bő gyümölcsöt hozzon a fa? a választ előre is köszönöm

 • · Takács Róbert · Vissza a tetejére
  köszönöm szépen.és vegyszeres úton mi lenne a teendőnk?
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Deilinger Dávid · Vissza a tetejére
   Öntözés + tápanyag utánpótlásA környékén lévő gyomot tartsák kordában, mert vizet, tápanyagot von el + kártevők felszaporodásában segítenek.Bio vagy vegyszeres védekezésről sem szabad elfeledkezni.Virágkötődés után érdemes lesz majd kicsit ritkítani a termést, hogy ne meggy nagyságú almákat neveljen majd a fa. A ritkítás függ a talajtól tápanyag szolgáltató képességétől!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Deilinger Dávid · Vissza a tetejére
   Már meg kellett volna rügykipattanás előtt ejteni egy tavaszi lemosó permetezést. (NEVIKÉN, VEKTAFID 1 liter 1500 Ft. Bio gazdálkodásban is engedélyezett) -Almamoly ferromoncsapda a fára-Fátyolkatojás gyűjtőlap lehet kapni 2013-tól, nagyon hasznos -Mi szoktunk a fákra Sör+víz+cukor+1 kis ecet kombinációt 2L palackba rakni, rengeteg lepkét és darazsat megfog.-Hernyófogó öveket is lehet kihelyezni (pár száz forintból megvan ez is)Persze permetezni is lehet de pár fánál fölösleges, de ha kell akkor tudni illik mi ellen permetezik az ember.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére