A narancssárga bogyójú, vagy a lila bogyójú növényről van szó?Ha a narancssárgáról, akkor azt elég sok helyen árulják, ahol egzotikus gyümölcsöket lehet venni. (Kis átlátszó tálcákon, átlátszó fedéllel.)Egy ilyenből nyugodtan ki lehet szedni a magokat, majdnem 100 %-ban csíráznak, egy jó hét alatt.Erdélyben feltehetőleg csak 2 éves növényként hoz termést, mert Mo-on is csak február környéki vetéssel szokta általában beérlelni a lampionjait. Ezért ősszel a növényeket cserépbe kell ültetni, hűvös helyen teleltetni (dugványozni is könnyű a tél folyamán), és májusban ismét kiültetni.Igaz, számomra hihetetlen, hogy ezt emberek megeszik. Nekem két évtized alatt 4 vagy 5 helyről szerzett magról volt ilyen növényem, és a kóstolást mindig intenzív köpködés követte...