metszes banner

Kérdés-Válasz Gyümölcs


  aaa Gyümölcs

Körtefa élettartama

  Kiemelt   Megoldott

Vásároltunk egy házat, aminek kertjében gyümölcsfák vannak. Az utcai kerítésben van egy öregnek tűnő körtefa. A termése sárga, lédús és lepotyog a fáról. A kérdésem az volna, hogy hogyan tudjuk azt megállapítani, hogy érdemes-e az új kerítésünk építése során megtartani, kikerülni ezt a fát, mert nagy valószínűség szerint még hosszú évekig teremni fog vagy esetleg már az utolsó éveit éli. Köszönöm válaszukat!

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Amikor hörögve kapkodja a levegőt, akkor valószinűleg agonizál. :-) Soha nem lehet tudni, hogy mennyit fog még élni. Nemrégiben egy több száz éves almást fiatalitottak meg és forditottak ismét termőre. Lehet, hogy az új keritést is túl fogja élni.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Meg kell mutatni valakinek, aki ért a gyümölcsfákhoz.Neten keresztül kilátástalan dolog érdemi választ várni...Ha nincs tele száraz részekkel, akkor valószínűleg eléldegél még egy darabig.A levélhullás előtt még írhattam volna, hogy meg kell vizsgálni a lombot, ha minden részen egyforma méretű és színű a levél (és ez a szín nem sárga vagy barna, és a méret is fajtára jellemző), akkor még jó állapotban van. De hogy meddig, azt csak Isten meg a farontó lepke hernyója tudja megmondani.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére