1kert 800x90 2

  2010. augusztus 03. Kedd
  4 Válasz
  3.9K Megtekintés
Tisztelt Bálint gazda legyenszíves megírni hogyan lehet tökéletes feketeszederbort készíteni,mi a hozzá való és meddig kell hagyni forrni, illetve mennyi idő után lehet leszűrni. Mennyi az a mennyiség amiből egyáltalán érdemes bort csinálni. Üdvözlettel Balogné
14 évvel ezelőtt
·
#8075
Válasz elfogadva
Üdvözletem!Gyakorlatilag 2-3 liter szederből is lehet bort készíteni!4 kg szederhez szoktam 1 kg cukrot és egy fél citromlevét adni,összetöröm,és egy fedeles edényben erjesztem,ami eltart 1-2 hónapig is!(nem légmentesre zárva)Ha lecsendesedik leszűröm.Ha az íze esetleg savanyú,nem kell megijedni! Utánízesítem,ekkor még egy gyors forráson megy keresztül,de utána finom lesz!
14 évvel ezelőtt
·
#8075
Válasz elfogadva
Üdvözletem!Gyakorlatilag 2-3 liter szederből is lehet bort készíteni!4 kg szederhez szoktam 1 kg cukrot és egy fél citromlevét adni,összetöröm,és egy fedeles edényben erjesztem,ami eltart 1-2 hónapig is!(nem légmentesre zárva)Ha lecsendesedik leszűröm.Ha az íze esetleg savanyú,nem kell megijedni! Utánízesítem,ekkor még egy gyors forráson megy keresztül,de utána finom lesz!
14 évvel ezelőtt
·
#8077
[quote name=Bagány Csaba]Üdvözletem!Gyakorlatilag 2-3 liter szederből is lehet bort készíteni!4 kg szederhez szoktam 1 kg cukrot és egy fél citromlevét adni,összetöröm,és egy fedeles edényben erjesztem,ami eltart 1-2 hónapig is!(nem légmentesre zárva)Ha lecsendesedik leszűröm.Ha az íze esetleg savanyú,nem kell megijedni! Utánízesítem,ekkor még egy gyors forráson megy keresztül,de utána finom lesz!Nagyon köszönöm a válaszát, tulajdonképpen az volt a bajom, hogy más borkészítésnél vizet is kell hozzá tenni a szedernél pedig nem olvastam sehol. Ezért nem voltam benne biztos.Megfogom próbálni köszönettel Balogné
14 évvel ezelőtt
·
#8079
Gondolkoztam már többször azon, hogy szőlőn kívül valami másból bort csináljak. Mi van akkor, ha mindent ugyan úgy csinálok, mint a szőlő esetében? Mustfokoló segítségével megfelelő cukorfok beállítása, élesztős beoltás, erjesztés és préselés, majd üvegballonban, hordóban tárolás.
14 évvel ezelőtt
·
#8371
Tisztelt Bálint gazda legyenszíves megírni hogyan lehet tökéletes feketeszederbort készíteni,mi a hozzá való és meddig kell hagyni forrni, illetve mennyi idő után lehet leszűrni. Mennyi az a mennyiség amiből egyáltalán érdemes bort csinálni.udvi laszlo
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére