felco-shop.hu


  Dietz András Növényvédelem

férgek tömegesen az avar alatt

  Kiemelt   Megoldott

A tölgyfa lehullott leveleinek összegyűjtésekor egyre több helyen fedezek fel tömegesen, hemzsegve egymásba gabalyodó 2-3 cm-es sötétszürke kukacokat, férgeket. Közvetlenül az avarréteg alatt , egymástól kb. fél méteres távolságokra vannak a kupacok. Gyakorlatilag bárhol kotrom el az avart, ez a látvány fogad a kert egyharmadán. A tölgyfákon kívül van három öreg buxusbokor is a területen. Milyen kártevő lehet ez, és hogyan fertőtlenítsem a területet?
Csatolmányok:

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A képen látható vaspondrók az ezerlábúak (Chilognatha) rendjébe tartozó állatok, méretük általában 20-30 mm. Hasznos élő szervezetnek tekinthetők, korhadékot, elhalt növényi anyagokat, avart, fatörmeléket fogyasztanak, segítik a humuszképződést.Egyes esetekben, főleg tél beállta előtt, épületekbe is behúzódnak tömegesen, kárt nem okoznak benne, csak kellemetlen jelenlétük.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Nem vaspondró, az kemény burkolatú jószág, ez meg valami puha, hernyószerű, így a kép alapján. (A vaspondrót jól ismerem.)A többi valószínűleg helytálló, korhadékot esznek.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére