felco-shop.hu


  Majorné Pál Tünde Növényvédelem

Mi eszi meg az elraktározott almánkat?

  Kiemelt   Megoldott

Édesanyám földpincéjében a polcokon tárolt almát valamilyen állat elrágja. Lehet,hogy fogyaszt is belőle,de a darálék is bőven ott marad.Nem találtuk meg a nyílást ahol eseleg bejöhet,a télire eltett alma 3/4-ét már néhány nap alatt "ledarálta".Feltehetőleg éjjel dolgozik. Mi lehet ez az állat és hogyan védekezzünk?

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Egér, pocok, patkány, ilyesmi. A nagyon jól haladó munkálatok inkább patkányméretű állatra vallanak.Egész biztos, hogy lehet ott találni ürüléket. Ez, meg akár a darálék mérete is sokat elárul. Így lehet kiválasztani, hogy egérfogót vagy patkányfogót kell felállítani.De egérmérget is lehet kitenni, ha nem fenyeget a veszély, hogy a macska megeszi a mérgezett rágcsálót.Vagy az egérragasztó is megoldás lehet, bár a lecsapós fogó tisztább eljárás, mind fizikailag, mind etikailag.A maradék almát jó lenne elvinni addig, ameddig nem lesz teljesen rágcsálómentes a pince. A megrágottakat ott lehet hagyni csalinak, mert üres helyiségbe esetleg nem megy be a jószág.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Nem ártana a kárképet kicsit jobban körbeirni, vagy lefényképezni. A kártveő most megeszi, vagy nem? Rágásnyomok vannak, vagy nincsenek? Lehetett volna akár egy pele is a gonosztevő, de ha nincs közvetlen ki, meg bejárásra lehetőség, akkor csak észrevették volna magát az elvetemültet, hacsak nem a sarokban alszik horkolásmentesen.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére