felco shop banner ingyenes szallitas


  Kovács László Növényvédelem

Fóliasátor fertőtlenítése pajánta hajtatás előtt

  Kiemelt   Megoldott

Konténeres palánta neveléssel foglalkozunk. A palánta vetés és poharazás előtt szeretnénk egy precíz teljes körű fertőtlenítést végrehajtani ( légtér , oldalfalak ,leterített agroszövet illetve minden eszközt amit használunk ) Tanácsot szeretnék kérni melyik szer a legmegfelelőbb erre a célra és hol lehet beszerezni. A kezelést permetező géppel szeretném elvégezni. Segítségüket előre is köszönöm. Tisztelettel: Kovács László

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Üvegházak fertőtlenítésére korábbi években, évtizedekben alkalmazták a formalint, baktérium- és gombaölő hatása kiváló. De évek óta nincs engedélyezve mezőgazdasági felhasználása. Szaporítóanyag előállító üzemek berendezések, eszközök fertőtlenítésére a nátrium-hipoklorid hatóanyagú Hypo-t használják, mely valamennyi kórokozó csoportot irtja, az egyre több gondot okozó vírusokat is.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (6)
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   A formaldehid jó megoldás. Elvben nem is kell permetezni a legjobb hatást a hipermangánnal történő elegyités/gázositás útjár lehet elérni, bár menekülni kell, amikor a reakció beindul. Az is igaz, hogy manganátot beszerezni manapság elég macerás.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Mindezekután ÜDV az UNIÓNAK. Ezt nem is tudtam, hogy már ezt is betiltották, pedig tudomásom szerint csak a felhasználás során, permetezés/gázositás során volt veszélyforrás. Most már csak arra vagyok kiváncsi, hogy a marhák fingját mikor fogják betiltani, mint a környezetre legveszélyesebb és üvegházhatást kibocsájtó fingveszélyt meg forrást. A hypoklorid aztán meg nem veszélyes, az sem fog lúgositani? Én vagyok a hüjjjje, mert ugye lúgositani kell, tehát igyunk lúgot minnél többet. Hajrá unyió, hajrá multik.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kovács László · Vissza a tetejére
   Köszönöm a hozzászólásokat. Sajnos egyre több olyan szer tűnik el a piacról amiben eddig teljesen megbíztunk. Az újonnan kiadott szerek szerintem ivókúraként is lehetne használni , semmire sem való.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Tulajdonképpen mi vagyunk a marhák, bár kevesebb metánt eregetünk, hogy hagyjuk magunkat igy manipulálni. Természetesen sok esetben vannak veszélyforrások, de mondjuk az uborka görbületében - úgy, hogy sok -sok időt szántam rá- nem találtam meg. Majmot csinálnak belőlünk pro és kontra is, természetesen az üzleti érdekeknek megfelelően. Mondom mindezt úgy, hogy magát a géntechnológiát nem vetem el, mert meg van a létjogosultsága, de az, hogy már arra törekednek a multik és itt szándékosan nem irom a céget, hogy azt is korlátozzák, hogy a kertész saját magból neveljen palántát.... Az kicsit kiveri a biztositékot nálam. Stb.etc.usw.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kovács László · Vissza a tetejére
   Sajnos így van. Engedjük , hogy hülyét csináljanak belőlünk , illetve rákényszerítenek bennünket arra, hogy magunkból csináljunk hülyét. Megvásároljuk a Kínából beérkezett árukat , zöldségnél szerintem Kínában elvetik a hajón neveli nálunk a multik leszedik és eladják. Nem hiszem , hogy ez normális
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Igen. És lehetne sorolni a végtelenségig. Pl. új tojóketrecek és amikor tojáshiány lépett fel, akkor behoztuk a tojást az unión kivülről, akikre ezek a szabályozások nem vonatkoznak és fél áron elő tudják állitani. A versenyképességet aztán nem is rontottuk ezzel. Mindegy kár is mérgelődni rajta, ha változtatni nem tudunk.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére