felco shop banner ingyenes szallitas


  Pázsit, gyep

Több, mint 1 négyzetméteres virágágyba ültetnék 20 krókusz, 20 tulipán, 20 cigányvirág hagymát. Mekkora a virághagymák ültetési távolsága?

  Kiemelt   Megoldott

Most szeretnék egy emelt virágágyást létrehozni, amelyben csak hagymások lennének. A virágzási sorrendnek megfelelően ilyen hagymák lesznek: 20 db botanikai krókusz, 10 db tarda tulipán, 20 db ixia, 20 db cigányvirág. A kérdésem az lenne, hogy elfér-e ennyi hagyma egy hatszög alakú ágyásban, az oldalak pont 1 méter hosszúak lesznek. Vagy nagyon tömítve lennének? Azért szeretnék ennyifélét, mert így februártól júliusig virágozna...

Válaszok (1)
  • · Gack László, Tulipanvilag.hu · Vissza a tetejére
    Általánosságban elmondható, hogy hagymás növények egymástól való ültetési távolsága 2-3 hagymányi. A megadott mennyiség inkább kevésnek, mint soknak tűnik. A hagymások úgy mutatnak jól, ha tömegben, viszonylag sűrűn vannak ültetve. Pl. a 20 db krókusz mindösszesen egy 20 cm x 20 cm helyet foglal el. Sokkal jobb kombinálni a korán nyíló krókuszt és más hagymásokat (Scilla, Puschinia, Chionodoxa, Galanthus, Eranthis,) gyönyikéket nárciszokkal vagy jácintokat későn nyiló (április vége-május eleje) tulipánokkal. Helykihasználás miatt a lehet őket egymás fölé is ültetni (krókuszt jácinttal vagy nárcisszal) A cigányvirág ültetését nem ajánljuk, mert csak mérsékelten télálló. Kérem nézze meg a következő oldalon található képeket ezek segítséget adnak Önnek az ültetéshez:
    The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

Vissza a tetejére