FELCO – kezedre tervezve

FELCO – kezedre tervezve

Kifogástalanul éles pengék, ergonómia, minimalista design, a precizitás eleganciája.

Egy FELCO metszőollónak történelme van, generációkat szolgál ki, apáról fiúra száll nem csak maga a szerszám, de vele együtt a tudás, tapasztalat, a kert vagy a szőlő iránti szenvedély. Egy FELCO metszőolló láthatatlan barázdái magukon hordozzák a párás hajnalok illatát, a föld sarát, a felkelő nap első sugarait, a szőlőszemek mézédes levét. Egy FELCO metszőolló több mint egy szerszám. A legenda maga.

Felco

A FELCO termékeit bizonyára senkinek nem kell bemutatni, hiszen minden kertészkedő, kertszerető, gyümölcsös és szőlős gazda szerszámos kamrájában ott lapul a tökéletesen kézre álló, megfelelő méretű és kialakítású metszőolló.

Felco metszőolló

A FELCO tervező mérnökei már a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektettek mind a növények mind a felhasználók egészségének megőrzésére. Amíg a metszőolló vágófejének, a penge kialakításának tervezése során ügyeltek arra, hogy a metszés a lehető legkevesebb stresszt okozza a növénynek, arra is kiemelt figyelmet fordítottak, hogy a metszést végző ember kézfeje, csuklója, alkarja, válla és ízületei minél kevesebb terhelésnek legyenek kitéve. A termékfejlesztések során felismerték, hogy a különböző kéz típusok más és más méretű, kialakítású, ergonómiájú szerszámot kívánnak. Hiszen ahogy nincs két egyforma ember, két egyforma kéz sem létezik, éppen ezért a világon talán egyedülálló módon rendkívül széles termékpalettát alakítottak ki. A FELCO kínálatában jobb és balkezes modellek, kis és nagy kéz mérethez illő ollók, különböző ergonomikus nyél kialakítások biztosítják a felhasználók kényelmét.

Felco 9-es

A balkezes felhasználók számára négy különböző modell áll rendelkezésre, a FELCO 9 és FELCO 10 típusok a klasszikus vonal kedvelőinek valamint a legújabb fejlesztés eredményeként megszületett FELCO 16 és FELCO 17 típusok, amelyek ergonómiailag a maximumot nyújtják a munkavégzés során.

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?