1kert 800x90 2

  2012. január 15. Vasárnap
  3 Válasz
  6K Megtekintés
Bocsánat ha rosszul tettem fel a kérdést ahova a gyümölcsfákat ültetném egy elhanyagolt rész volt .Most rendet raktunk 6 magról kihajtott szilvafa ,3 meggyfa van rajt ,de ezek is elég betegesek.A terület 864m2 de csak annyi gyümölcsfát szeretnék ami egy négy tagú család szükségleteit fedezi.A szilvát lekvárnak ,befőttnek a sárgabarackot lekvárnak ,őszibarackot ,cseresznyét befőttnek ha lehet ehhez szeretnék segítséget. Köszönöm Teri
13 évvel ezelőtt
·
#10654
Válasz elfogadva
Nem biztos az, néha a magoncok még jobb gyümölcsöt teremnek, mint szüleik. A nemesítésnek is ez az alapja. Inkább azt lehetne mondani, hogy a magonc termésminősége bizonytalan. A kérdésre:Szilva: szerintem a legjobb általánosan használható (befőtt, nyers fogyasztás, pálinka) a régi Stanley szilva. Önporzós.Nagyon korai, bőtermő, közepes minőségű, de szintén nagy szemű fajta a Cacanska lepotica. Ha csak lekvárnak kell, akkor érdemes lenne szatmári ismerősök révén Nemtudom-szilvát szerezni, az a hagyományos szatmári szilvalekvár és -pálinka alapanyaga, sarjról szaporítható, és rettentő igénytelen.Sárgabarack: a nagy szemű, mutatós rózsabarackokat igényességük és gyenge ízük miatt érdemes elkerülni. Az egyik legfagyállóbb kajszi a Bergeron. Bőven terem, néha túl bőven is, de lekvárnál nem baj, ha kisebbek maradnak a szemek. Persze, monília ellen ezt is permetezni kell virágzáskor.Őszibarackból befőttnek nagyon jók a különféle számozású Babygoldok (kemény húsúak), ha enni is kell, akkor a régi fajták közül még mindig nagyon jó a sárga húsú Redhaven, valamint a fehér Champion. Szerintem frissen enni a legfinomabb barack a kissé érzékeny Nektár H.Cseresznye: a két legjobb fajta talán a Germersdorfi és a Katalin. Ezek egymást is porozzák, ez a cseresznyéknél nagyon fontos.
13 évvel ezelőtt
·
#10656
Az ember minél hamarabb szeretne élvezhető gyümölcshöz jutni. Akkor pedig biztosra kell menni. Utána esetleg kedvtelésből kísérletezni,nemesítgetni.
13 évvel ezelőtt
·
#10654
Válasz elfogadva
Nem biztos az, néha a magoncok még jobb gyümölcsöt teremnek, mint szüleik. A nemesítésnek is ez az alapja. Inkább azt lehetne mondani, hogy a magonc termésminősége bizonytalan. A kérdésre:Szilva: szerintem a legjobb általánosan használható (befőtt, nyers fogyasztás, pálinka) a régi Stanley szilva. Önporzós.Nagyon korai, bőtermő, közepes minőségű, de szintén nagy szemű fajta a Cacanska lepotica. Ha csak lekvárnak kell, akkor érdemes lenne szatmári ismerősök révén Nemtudom-szilvát szerezni, az a hagyományos szatmári szilvalekvár és -pálinka alapanyaga, sarjról szaporítható, és rettentő igénytelen.Sárgabarack: a nagy szemű, mutatós rózsabarackokat igényességük és gyenge ízük miatt érdemes elkerülni. Az egyik legfagyállóbb kajszi a Bergeron. Bőven terem, néha túl bőven is, de lekvárnál nem baj, ha kisebbek maradnak a szemek. Persze, monília ellen ezt is permetezni kell virágzáskor.Őszibarackból befőttnek nagyon jók a különféle számozású Babygoldok (kemény húsúak), ha enni is kell, akkor a régi fajták közül még mindig nagyon jó a sárga húsú Redhaven, valamint a fehér Champion. Szerintem frissen enni a legfinomabb barack a kissé érzékeny Nektár H.Cseresznye: a két legjobb fajta talán a Germersdorfi és a Katalin. Ezek egymást is porozzák, ez a cseresznyéknél nagyon fontos.
13 évvel ezelőtt
·
#10649
A magról kelt gyümölcsfák nem fognak nemes gyümölcsöt teremni. Ha gyökérsarjakat talál,azokat el lehet ültetni,azok teremnek. A meggyfáknak is kell gondozás,kis alakító metszés,legalább az őszi,tavaszi lemosó permetezés,némi szerves trágya,és levegős hely,hogy a gombák ne érezzék olyan jól magukat.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére