felco-shop.hu


  Gellér Erzsébet Zöldség

Csicsóka

  Kiemelt   Megoldott

Kérdés! A csicsóka ételek elkészítésénél tudtok-e olyan konyhai eljárásról amely csökkenti a puffasztó hatást. Előre is köszönöm.

  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
    Mindig is lenyűgözött a Magyar nyelv szépsége. \"Puffasztó hatás\" Penetráns illat... Volt itt erről szó pár hónapja és érkezett rá válasz. Most nem tudom megmondani, hogy milyen cimszó alatt, de a csicsóka szerepelt benne. A legbizotosabb megoldás: malacokkal feletettni és sonkaként elfogyasztani. Az nem fog úgy illatozni.
    The reply is currently minimized Megmutat
  • Válaszok (8)
    • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
      Kedves Erzsébet!Kuktában párolni néhány percig,ahogy gőzt eregetne a szelep,lezárni alatta a lángot.Kis türelem,és ,ha már simán nyílik a kukta kiszedni,leszűrni.Recept szerint elkészíteni az ételt. :)
      The reply is currently minimized Megmutat
    • · Németh Julianna · Vissza a tetejére
      A kuktába annyi idő alatt is már sz@rá fő! És mi van a vitaminnal?
      The reply is currently minimized Megmutat
    • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
      Nem kell megvárni míg elkezd a szelep sípolni,vagy gőzt eregetni.Amikor elkezdene \"gőzőlőgni\"annyi már elég neki.Én minden főzelék hozzávalóit kuktában készítem/mármint a zöldségeket/.Sosem fő szarrá semmi,mert nem hagyom annyi ideig rotyogni.
      The reply is currently minimized Megmutat
    • · Németh Julianna · Vissza a tetejére
      szárazbabot ,tyúkot szoktam kuktába főzni de csak félig azután hagyományosan főzöm tovább.(előfőzőm)
      The reply is currently minimized Megmutat
    • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
      Kiegésziteném: Én húslevest is szoktam kuktában főzni, ha érdekel valakit. Igény szerint a receptet is közlöm. Speciel abba csicsókát nem rakok. Van még egy csomó receptem, aminek semmi köze a csicsókához. Érdeklődni helyben. :)
      The reply is currently minimized Megmutat
    • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
      Nagyon sok mindent el lehet készíteni benne,energia és időtakarékosan.Ezért használom szinte naponta.A gyártónak vannak ajánlásai,hogy mely zöldségnek,húsnak mennyi időre és vízre van szüksége,de a személyes tapasztalat felülírhatja ezeket.Én pl még olajos halat is főzők benne.Simát is paradicsomosat is. ;)
      The reply is currently minimized Megmutat
    • · Piroska Andrásné · Vissza a tetejére
      Szerintem is szétfő a kuktában. Próbálj meg olyan ételeket készíteni belőle amihez köményt vagy ecetet használhatsz. Ha lehetőséged van friss, zöld köményt használj, úgy, mint a kaprot.
      The reply is currently minimized Megmutat
    • · Karácsonyné Újhelyi Andrea · Vissza a tetejére
      Kedves Erzsébet! Én úgy tudom, hogy bárhogy is készítjük el lesz puffasztó hatása. Azt olvastam több helyen és tapasztaltam is, hogy csak eleinte puffasztja az embert annyira, ha rendszeresen fogyasztjuk hozzászokik a szervezet és egyre csökken a puffadás. Remélem segítettem. :) Szép napot!
      The reply is currently minimized Megmutat

    Lépj be a válaszadáshoz.

    Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


    Itt regisztrálj »
    Partnerek
     

    FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

    Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

    Senior.hu - Teljes élet 50 felett

    Vissza a tetejére