felco-shop.hu


  Konya Tibor Zöldség

Diófa könnyezése

  Kiemelt   Megoldott

Jó napot Mindenkinek! Diófánkról egy beteg ágat levágtunk kb. 10 napja. Azóta sem állt el a nedvedzés.Úgy tudtam ilyenkor lehet vágni ha nagyon muszáj mert nics nedvkeringés. Remélem nem fog nagyon legyengülni szegény.Választ várva:Kónya Tibor

 • · todi2 · Vissza a tetejére
  Rosszul tudtad!Metszeni,alakítani július-augusztus hónapban szabad,akkor legkisebb a \"víznyomása\".... Javaslom igazán jó olvasmány/,bocs,csak-szerintem/: Orosz Péter:Könyv a dióról..
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Sali-Moravec Katalin · Vissza a tetejére
   Szia Tibor! Én is próbálkoztam ilyenkor a metszésével sajnos ha könnyezik nagyon nagy baj lehet kapni seb kezelőt a fákra azzal próbáld meg elállítani. Sajnos ebbe bele is halhat, de ha nem egy két évig nem nagyon lesz termése mert én így jártam, de nem könnyezet a miénk. A neten is tudsz olvasni róla hogy hogyan lehet metszeni én is a nyári metszést olvastam, de ez csak az alakító metszésről szól, de még lehet télen is amikor alszik a fa( dec.-jan.) és az elfagyott elszáradt ágakat ilyenkor érdemes levágni.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Konya Tibor · Vissza a tetejére
   :( Igazság szerint júliusban is így jártunk,akkor mondták majd ha már hullanak a levelei akkor vágjuk le a beteg ágakat.Nyáron is szorító kötés elsősegélyként,sebkezelés már mikor kicsit beszáradt. Akkor kiheverte. Most is nagyon reménykedem mert pótolhatatlan az árnyéka,nem is a termés érdekelne.Köszönöm a válaszokat! :
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Valóban nem ártott volna kicsit korábban, de vélehtőleg most sem lesz belőle tragédia. Ősszel már a gyökerekbe nyomják vissza a tápanyagot, ezért a turgor nyomás sem jelentős, de a sebek gyógyulása is lasabb. A könnyet töröljük le, aztán sebkezelőt neki, oszt Jó napot.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére