4 útmutató videón: erre figyeljünk az őszibarack tavaszi metszése során!

4 útmutató videón: erre figyeljünk az őszibarack tavaszi metszése során!

Az őszibarackfa nem maradhat metszés nélkül. Minden évben szükséges metszeni, ha ez elmarad, a fa hamar elöregszik. A nyitott – katlan vagy váza – alakú koronaformára törekedjünk.

1. Őszibarack metszése tavasszal | Nyitott – katlan vagy váza – alakú koronaforma | MMG

A Magyar Mezőgazdaság videójában Kosztka Ernő kertészmérnök metszőmester a szomori gyümölcsösében mutatja be a tavaszi metszés csínját-bínját:

 

2. Az őszibarack szakszerű metszése – Kompakt váza fenntartó metszés | Agrofórum metszésiskola

Az Agrofórum Online videójában dr. Szalay László ad hasznos tippeket azzal kapcsolatban, hogyan kell megmetszeni tavasszal az őszibarackfát, hogy bő termésünk legyen. A hangsúly a váza forma szakszerű kialakításán és fenntartásán van:

 

3. Őszibarackfa metszése csemetétől termő fáig Kosztka Ernővel | Kert TV metszőiskola

McMenemy Márk videójában Kosztka Ernő metszőmester egy szeles január végi napon mutatja be 1, 2, 3, 4 és 14 éves őszibarackfáin a metszés technikáját:

 

4. Őszibarack katlan metszés 2021 tavasz | Fruttamas

A Fruttamas Kft. videójában a szakember egy 5. éves fán a 4 vázkaros katlan koronaforma metszését mutatja be. Elsőként a négy vázkart kell kiválasztani:

 

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR