A magot kell a földbe rakni, majd azt nedvesen, melegen tartani. A többit a mag tudja. Részemről a kérdést sem értem igazán. A magokat kora tavasszal szoktuk elvetni, majd a kockázatvállalástól függően május elején, közepén kipalántázni. Paprikánál viszonylag egyszerű a magfogás, paradicsomnál a kocsonyás belsőt lapátoljuk ki, majd vizben áztatjuk, miután ledobta magáról a nyákot, a magot száritjuk és eltesszük tavaszra. Az megint más kérdés, hogy milyen fajtából akar magot fogni, mert a hibridek csak az F1 generációban hoznak jól értékelhető termést, az azokból fogott mag termése már meg sem közeliti a szülő tulajdonságait. Cserépben, otthon nevelni nem sok értelmét látom, mert lehet hogy olyan fajtánk van, ami mondjuk több mint két méter magasra megnő és a lakásban a karózás kicsit furcsa. Mindenesetre sok sikert.