1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. szeptember 21. Szombat
  2 Válasz
  7.6K Megtekintés
Kedves Bálint Gazda. Érdeklödnék hogyan kell a paprikát és paradicsomot magrol ültetni, ezt ugy étem hogy sikerült szereznem nagyon finom fejtát mind2 növényböl,ebböl szeretnék magot szedni majd ha lehetséges elültetni , ha lehet egy két hét hárpm db megprobálnék télire elültetni ,Köszönöm válaszát ,
10 évvel ezelőtt
·
#15186
A magot kell a földbe rakni, majd azt nedvesen, melegen tartani. A többit a mag tudja. Részemről a kérdést sem értem igazán. A magokat kora tavasszal szoktuk elvetni, majd a kockázatvállalástól függően május elején, közepén kipalántázni. Paprikánál viszonylag egyszerű a magfogás, paradicsomnál a kocsonyás belsőt lapátoljuk ki, majd vizben áztatjuk, miután ledobta magáról a nyákot, a magot száritjuk és eltesszük tavaszra. Az megint más kérdés, hogy milyen fajtából akar magot fogni, mert a hibridek csak az F1 generációban hoznak jól értékelhető termést, az azokból fogott mag termése már meg sem közeliti a szülő tulajdonságait. Cserépben, otthon nevelni nem sok értelmét látom, mert lehet hogy olyan fajtánk van, ami mondjuk több mint két méter magasra megnő és a lakásban a karózás kicsit furcsa. Mindenesetre sok sikert.
10 évvel ezelőtt
·
#15193
Nem tudom, miért, nekem a kérdésről ez a történet jutott eszembe:- Anyúúúú! Kimehetek a kertbe cseresznyét szedniii??- De kisfiam, január van, szakad a hó!- Tudom: sapka, sál.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére