9 betegséget is elűz a levendula

9 betegséget is elűz a levendula

Érdekes, hogy legtöbbjük ritka vagy kevésbé ritka fájdalmakhoz kötődik.

Legyen az pókcsípés, szúnyogcsípés vagy izomfájdalom, a levendulára bizton számíthatunk.

Egyéb sebek és vágások: először is fertőtlenítsünk. Ha a seb bevörösödik, fájdalmas és szivárog forduljunk orvoshoz. Enyhébb esetben tegyünk a sérülésre 3 csepp levendula olajat.

levendula fajdalom ellen 02

Izomfájdalmak: keverjünk el 2 dl extra-szűz olíva olajban 40 csepp lavandin olajat. Tegyük jól zárható üvegbe és tartsuk sötét helyen. Mielőtt használnánk, jól rázzuk fel és tegyünk egy keveset a keverékből a sajgó izmokra. Rövid időn belül érezni fogjuk az enyhülést.

Szúnyogcsípés: általában a legtöbb szúnyogcsípés jóindulatú. Keverjünk össze 2 csepp geránium olajat egy evőkanál levendulamézzel. Ezt a keveréket tegyük a csípés helyére, ezzel enyhítjük a viszketést.

Úti rosszullét: a levendula enyhíti az utazás közben tapasztalt kellemetlen tüneteket. Hányinger esetén lélegezzünk be néhány csepp levendula olajat, amit egy zsebkendőre csepegtettünk.

Lábgombásodás: a kialakulásért a lábizzadás és a cipőbe befülledt nyirkos lábak a felelősek. Tegyünk egy csepp levendula olajat a fertőzött helyre, vagy vegyünk levendula olajos lábfürdőt.

Egy másik módszer: keverjünk össze 1 dl alexandriai babér olajat 1 csepp vadlevendula olajjal, és 1 csepp borsika olajjal.

levendula fajdalom ellen 03

Rovarriasztó: a nap végén, megelőzésképpen, a helyiségben, ahol aludni fogunk, helyezzünk el egy szúnyogriasztót, amely lehetőleg biotermék legyen. Hintsünk néhány csepp levendula olajat egy gyertyára vagy egy tálkába helyezett vászondarabra, vagy oszlassuk szét elektromos légfrissítőben.

Fájdalom vagy viszketés azonnali csillapítása: tisztítsuk meg a sérülést szappanos vízzel, azután tegyünk a bőrfelületre 1 csepp vadlevendula vagy lavandin olajat. Ismételjük óránként mindaddig, míg a fájdalom el nem múlik.

Pókcsípés: mossuk meg és fertőtlenítsük a felületet, majd tegyünk a sérült részre 1 csepp levendula olajat. Jól dörzsöljük be, hogy átjárja a bőrt. Majd a műveletet többször ismételjük meg, míg a fájdalom meg nem szűnik. Ezt követően, hogy távol tartsuk a pókokat tartózkodási helyünktől, öntsünk néhány csepp levendula olajat egy darab ruhára, melyet helyezzünk el a megfelelő helyeken, sarkokban.

Medúzacsípés: Tegyünk a csípésre 2 csepp levendula olajat, hagyjuk rajta 5 percig, és a műveletet 20 percenként ismételjük meg. Ez csillapítja az erős fájdalmat. Az olajat alkalmazhatjuk darázscsípés esetén is, miután eltávolítottuk a fullánkot.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR