A kenyérbél cickafark dupla gyémántja

A kenyérbél cickafark dupla gyémántja

Ez a kemény fagyokat is eltűrő, évelő növény olyan gyönyörű virágzatot fejleszt, ami hófehér szikrázó gyémántkoronaként borítja be a kertünket.

Új fajtája a ’DOUBLE DIAMANT’ nevet viseli, ami sokat elmond a tulajdonságairól. Az alapfaj az Achillea ptarmica tudományos névre hallgató növény, amely hazánkban vadon is megterem. Védett növény, gyógynövényként termesztésbe is vonták.

Kenyérbél cickafark

Az új fajtájának magyarul dupla gyémánt a jelentése, nevéhez méltóan pom-pom szerűen dúsan telt, ragyogó fehér a virágzata. Vágott virágnak és szárított virágnak is jól használható.

Júniustól októberig virágzik. Az elhervadt virágokat érdemes levágni, az újabb virágzás segítésének céljából. Egyéb tulajdonságaiban nem különbözik az alapformától (korábban már itt írtunk róla >>).

Fagytűrő évelő növény, jó szárazságtűrő, de nedves helyen is szépen fejlődik. Meszes és savanyú talajon is jól érzi magát.

Jól hasznosítható talajtakaró növénynek, és alacsony térhatárolónak is. Magassága az első évben 30 cm, de a második évben már 80 cm magasra nő. Napos és félárnyékos helyen is szépen díszlik.

Szaporítható magvetéssel, tavasszal vagy ősszel, felszínre vetve 14-25 C-fokon tartva 1-3 hét alatt kicsírázik. Tőosztással is szaporítható, ha természetes terjeszkedése a földalatti rizómáival nem elegendő.

Kenyérbél cickafark

A kenyérbél cickafark egyéb fajtái

’La perle’ – dupla virágú, 60-80 cm magas
’Perry’s White’ – 80-100 cm magas
’Boule de neige’ – 45-60 cm magas

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR