Amit mindig is tudni szerettél volna a növények szerelmi életéről, de nem merted megkérdezni

Amit mindig is tudni szerettél volna a növények szerelmi életéről, de nem merted megkérdezni

Könyvajánló a zöld szerelemről.

A növények szerelmi élete legalább olyan izgalmas, mint az állatoké vagy az emberé. Ez ma már magától értetődő tény, de a 17. század végéig nem volt ez így. Mind az egyház, mind a tudósok ellenálltak még a kérdés felvetésének is.

konyvajanlo zold szerelem 02

Az elmúlt két évezred legnagyobb részében a növényeket szűzi lényeknek tartották, amelyek pusztán ivartalan módon szaporodnak. A nemek szerepét a növények szaporodásában fel kellett fedezni és be kellett bizonyítani, mielőtt teljesen elfogadták volna. Filozófiai, tudományos, vallási érvek és nézetek csaptak össze a színtiszta empirikus kutatások mellett vagy helyett, pótolandó a világ még kevéssé ismert működését és a feltárására alkalmas műszerek hiányát. Ezt a tudománytörténeti folyamatot mutatja be Fleur Daugey: A növények szerelmi élete című nemrég megjelent kötete. 144 oldalas, izgalmas kultúrtörténeti kalandozás a növények titokzatos szerelmi életében.

konyvajanlo zold szerelem 03

Megismerteti velünk, miért volt a növények szűziessége az ókortól kezdve megkérdőjelezhetetlen, és hogyan fedezte fel a tudomány, hogy igenis létezik szexualitás a növényvilágban.

konyvajanlo zold szerelem 04

Információk:

  • 144 oldal
  • Kötés: cérnafűzött, keménytáblás
  • ISBN: 9789632784540

konyvajanlo zold szerelem 06 

Vásárlás

A könyv megvásárolható a Cser Kiadó kínálatában. Megtekintés a boltban >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR