Vágjuk vissza a cserepes növényeket, mielőtt a telelőbe költöznek

Vágjuk vissza a cserepes növényeket, mielőtt a telelőbe költöznek

Helytakarékosság.

A nagyra nőtt növényeink egész nyáron jól érzik magukat a kertben vagy a teraszon. Azonban azokat a cserepeseket, amelyek nem tolerálják a nulla fok alá eső hőmérsékletet, az első éjszakai fagyok előtt be kell hozni melegebb helyre. Közéjük tartozik például a sétányrózsa, a murvafürt, a fuksziák, a tarajos korallfa, az angyaltrombita vagy a cserjés margaréta. A gránátalma, a szerelemvirág és a leander egészen -5 °C-ig kinn maradhatnak.

cserepes novenyeket telelobe 03

Mielőtt becipeljük a cserepeket a telelőhelyiségbe, ajánlatos egy metszést megejteni. A margarétát, a sétányrózsát, a fuksziát és a tarajos korallfát erősen visszavághatjuk. Így a növények nem fognak hatalmas helyet elfoglalni a telelőben.

cserepes novenyeket telelobe 04

Időnként vizsgáljuk át a kedvenceinket, hogy nem támadta-e meg őket liszteske, rozsdagomba vagy levéltetű. Általános szabály, hogy minél több levél marad a növényen, annál világosabb és melegebb telelőhelyre van szüksége.

cserepes novenyeket telelobe 02

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR