Vágjuk vissza a cserepes növényeket, mielőtt a telelőbe költöznek

Vágjuk vissza a cserepes növényeket, mielőtt a telelőbe költöznek

Helytakarékosság.

A nagyra nőtt növényeink egész nyáron jól érzik magukat a kertben vagy a teraszon. Azonban azokat a cserepeseket, amelyek nem tolerálják a nulla fok alá eső hőmérsékletet, az első éjszakai fagyok előtt be kell hozni melegebb helyre. Közéjük tartozik például a sétányrózsa, a murvafürt, a fuksziák, a tarajos korallfa, az angyaltrombita vagy a cserjés margaréta. A gránátalma, a szerelemvirág és a leander egészen -5 °C-ig kinn maradhatnak.

cserepes novenyeket telelobe 03

Mielőtt becipeljük a cserepeket a telelőhelyiségbe, ajánlatos egy metszést megejteni. A margarétát, a sétányrózsát, a fuksziát és a tarajos korallfát erősen visszavághatjuk. Így a növények nem fognak hatalmas helyet elfoglalni a telelőben.

cserepes novenyeket telelobe 04

Időnként vizsgáljuk át a kedvenceinket, hogy nem támadta-e meg őket liszteske, rozsdagomba vagy levéltetű. Általános szabály, hogy minél több levél marad a növényen, annál világosabb és melegebb telelőhelyre van szüksége.

cserepes novenyeket telelobe 02

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR