Ha szerinted igen, akkor már csak az a kérdés, hogy a sütőtökbe is belefér-e a kuglóf... Fantasztikus receptet küldünk a tök eltüntetésére, ami ráadásul egyszerű, mint a faék!
Minden szabadidőnket a zöldségek elrejtésének szenteljük. A sütőtökbújtatás nagyon sokféleképpen lehet sikeres: főztünk már belőle agyondicsért lekvárt és csokoládéval dúsított süteményt.
Most jöjjön egy klasszikus kuglóf receptje, amit narancssárgásra bolondítottunk. Kezdők is nyugodtan vágjanak bele az elkészítésbe, mert egyszerű ez az alkotás, mint a faék, százas szög, fakocka etc...
Hozzávalók
3 bögre liszt (itt is a 3 decis kakaózós bögrét használtuk)
1 bögre cukor, ha a tök finom édes. Tök ízű sütőtök esetén (ugye mindenki tudja, hogy milyen az?) 1,5 bögre cukor.
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás (ha nagyítóval kell néznünk a tojásunkat, akkor jöhet belőle 4 is)
2/3 bögre olaj
2 bögre sült, pürésített sütőtök
1 kávéskanál fahéj (aki szereti, gyömbért és/vagy kardamomot is tehet bele)
mazsola ízlés szerint
Elkészítés
Az egyszerűséget jelezvén, nem szeretnénk az elkészítésére 5 mondatnál többet szánni.
1. A szilárd halmazállapotú anyagokat a szilárd halmazállapotú társaikkal elvegyítjük (a tök kivétel).
2. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat és alaposan elkeverjük.
3. A kutyulás után házasítjuk a tökkel, megszórjuk mazsolával, majd kikent, kilisztezett (a liszt helyettesíthető kókuszreszelékkel!) kuglófformába öntjük.
4. 180 fokon 50 percig sütjük (addig pont meg lehet főzni néhány adag lekvárt is :P).
5. Ha kicsit kihűlt, egyszerűbb a formából kiszedni, és már arathatjuk is a babérokat lefelé.
Az eredmény egy szép, sárgás költemény (nem hiába a mondás: elsárgult, mint a sütőtök). Olykor magyarázkodni is kell az E-szám paranoiásoknak, hogy nem tartalmaz mesterséges színezéket. Igazi gasztrokéjencként sütőtöklekvárba tunkoltuk az omlós falatokat. Mondanunk sem kell, hogy egy szelet sohasem elég.