Hihetetlen, mennyire feldobják a zöldségek a sütiket! Ezt már több alkalommal bizonyítottuk, de most itt van a MOST KAPHATÓ sütőtökkel turbózott diós-csokis süti, ami tuti sláger lesz, ha kipróbálod.
Kedvenc fétisünk, hogy zöldségeket rejtünk el süteményekben. A cukkinin és a céklán már túl vagyunk, most következzen az ősz egyik slágerzöldsége, a sütőtök. (Van még más zöldséges-ötlet is a tarsolyban, de arról majd később.)
Hozzávalók:
- 9 púpozott kanál liszt
- 6 púpozott kanál cukor
- 4 evőkanál olaj (nem púpozott :))
- 3 tojás
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 30 dkg sült sütőtök (de akár 50 dkg is mehet bele!)
- 2 marék apróra vágott dió, mogyoró vagy bármilyen más héjas
- 1 tábla apróra vágott étcsokoládé
- fahéj ízlés szerint
Az elkészítése pofonegyszerű és gyors. A szilárd halmazállapotú hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat és a villával már előzetesen összetört sütőtököt.
Az egészet elkeverjük, és amikor már nagyjából homogén a masszánk, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Használhatunk tortaformát is, de akkor jobban oda kell figyelnünk a tűpróbára, hogy a közepe is átsüljön. 175 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Ha fahéjat mézeskalács-fűszerkeverékre cseréljük, akkor igazi karácsonyi hangulatba ringathatjuk magunkat. Ha sütőtöklekvárt kanalazunk mellé, akkor dupla a sütőtökös élvezet!
Jó hír, hogy a csoki és a dió kihagyható, ha éppen nem lenne otthon. A rossz hír viszont, hogy ez a süti is addiktív, ráadásul azonnal elfogy. Szóltunk!